Ioan Niculae scapă de insolvenţă la Interagro

Interagro SRL Zimnicea prin care omul de afaceri Ioan Niculae desfăşura afaceri în agricultură a scăpat momentan de insolvenţă. Compania este însă executată silit de către Fisc pentru datorii de peste 2 milioane de lei. 
Alina Stanciu - mar, 08 dec. 2015, 10:50
Ioan Niculae scapă de insolvenţă la Interagro

Tribunalul Teleorman a respins cererea mai multor creditori care au solicitat instanţei, în august anul acesta, insolvenţa Interagro SRL Zimnicea, una dintre companiile din grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie anul acesta o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”. Compania scapă astfel , pentru moment, de insolvenţă, dar decizia poate fi atacată de creditori cu apel.

„(Instanţa n. red.) ia act de renunţarea la judecată a creditoarelor SC Agris Seeds-Plants SRL şi SC Tehnochim SRL. Admite contestaţiile formulate de debitoare. Respinge ca neîntemeiate cererile de deschidere a procedurii insolvenţei formulate de creditoarele SC Art Petrol Service SRL şi Veneto Banca SPA Italia Montebelluna. Obligă creditoarele SC Art Petrol Service SRL şi Veneto Banca SPA Italia Montebelluna la plata către debitoare a câte 1.200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în decizia judecătorilor de la Teleorman, publicată pe portalul instanţelor de judecată.

SC Agris Seeds-Plants este o companie cu acţionariat elen, parte a celei mai importante companii de legumicultură din Grecia, cu activităţi de producţie şi centre de prezentare în zona balcanică.

Tehnochim are activităţi de închiriere mobilier pentru evenimente, iar Art Petrol Service SRL al grupului rusesc Artoil deţine mai multe benzinării în ţară.

Executată silit de Fisc pentru 2 milioane de lei 

Interagro SRL Zimnicea, una dintre companiile cu activităţi în agricultură ale lui Ioan Niculae (care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor) este, potrivit informaţiile oferite ECONOMICA.NET de Termene.ro, executată silit de către ANAF, compania având la data de 30.10.2015 datorii totale de peste 802.700 lei la bugetul de stat, 1,1 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, aproximativ 24.100 de lei la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi peste 24.100 de lei la Bugetul asigurărilor de sănătate.

Din datele Ministerului de Finanţe, compania avea în 2014 aproximativ 1.500 de salariaţi, afaceri de 1,58 de miliarde de lei şi pierderi de 161,4 milioane de lei. Compania a trecut în 2014 pe pierderi, după ce, cu un an în urmă, raportase un profit net de 3,5% din cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții își vor putea face cumpărăturile în cadrul rețelei până......
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate ...
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Preşedintele chinez Xi Jinping este aşteptat într-o vizită de stat în Franţa pe 6 şi 7 mai, pentru a discuta despre ...
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme ...