Penthouse nu va mai apărea în versiune tipărită

Revista pentru adulţi Penthouse nu va mai apărea în ediţie tipărită şi nu mai fi disponibilă de-acum încolo decât în format numeric, a informat editura mamă, grupul General Media Communications, într-un comunicat preluat de AFP.
Economica.net - mie, 20 ian. 2016, 07:09
Penthouse nu va mai apărea în versiune tipărită

Numărul aflat în chioşcuri, cel din ianuarie, va fi astfel ultimul după 50 de ani de existenţă pe suport de hârtie, scrie Agerpres.

Noua versiune a revistei, în întregime numerică, ‘va transforma tot ceea ce cititorii ştiu şi le place în versiunea tipărită într-o variantă numerică mai extinsă, disponibilă tot timpul, oriunde’, se arată în comunicatul transmis marţi agenţiei France Presee.

La fel ca şi concurenţii săi, printre care Playboy, vânzările revistei Pentahouse au scăzut continuu în ultimele decenii. Ea a înregistrat apogeul în anii 1970, când se vindea în câeva milioane d eexemplare, cu un record de 7,1 milioane la numărul din noiembrie 1972.

Potrivit unor surse media, vânzările revistei ar fi scăzut în medie la circa 100.000 de exemplare.

Evoluţia Penthouse este adaptată, potrivit directorului Jonathan Buckheit, FriendFinder Networks, care controlează General Media Communications şi Penthouse, ‘modalităţii predilecte de consum al consumatorilor de azi’.

Schimbarea va permite Penthouse să rămână competitivă, notează Jonathan Buckheit. Revista ‘va îmbina conţinuturile foto şi editoriale cu oferta noastră video’, a precizat el. Redacţia va fi transferată de la New York la Los Angeles, unde se află sediul Penthouse.

Penthouse a fost fondată în 1965 în Marea Britanie de Bob Guccione, un întreprinzător new-yorkez pasionat de fotografie, care a creat apoi o versiune americană în 1969.

Revista a cunoscut momentul său de glorie în 1984, prin publicarea unor clişee mai vechi ale Miss America de atunci, Vanessa Williams, fără consimţământul ei. Încoronată în septembrie 1983, prima metisă aleasă în SUA, a fost obligată să renunţe la titlu câteva luni mai târziu.

Te-ar mai putea interesa și
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase mari jucători de pe piața imobiliară din România. ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi ...
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova spune că vrea să calmeze astfel capetele înfierbântate din Vest
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova ...
NATO, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru ...