Patronul Lactate Brădet: Nu cred că fabrica va mai putea reveni pe piaţă după acest incident

Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, şi-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piaţă după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricaţie.
Economica.net - mar, 01 mart. 2016, 12:50
Patronul Lactate Brădet: Nu cred că fabrica va mai putea reveni pe piaţă după acest incident

Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

„Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el”, a spus Badea.

El nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declaraţia oficialului a fost ‘un pic cam pripită’.

Omul de afaceri s-a declarat convins, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

‘Am investit masiv (…) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (…) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă’, a declarat Badea într-o conferinţă de presă organizată la Piteşti.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

„Ne mergea bine, după ce acum şapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrică din ţară şi ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce până nu se clarifică situaţia. Nici eu, la cea mai mică suspiciune că produsele Brădet ar putea face rău, nu aş mai da copilului meu să mănânce. Îi înţeleg pe toţi cei care m-au sunat să mă întrebe dacă să mai consume sau nu. Eu cred că ministrul s-a grăbit să arate spre noi, dar nu pot decât să aştept rezultatele. Dacă magazinele vor să returneze marfa, o pot face. Rămâne la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei cărora le-am livrat marfa, decizia le aparţine”, a adăugat patronul Lactate Brădet.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

‘Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricaţie, fie în manipulare, la noi (…), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă’, a afirmat Marius Badea.

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conţine bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii respective.

‘În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală’, a explicat Irimescu.

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...