DNA anchetează fapte de spălare de bani, dare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Hexi Pharma

Procurorii DNA investighează presupuse fapte de abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani în ancheta ce vizează conducerea şi activitatea Hexi Pharma, fiind începută urmăriea penală in rem din 11 mai, au declarat surse judiciare, joi, pentru MEDIAFAX.
Economica.net - joi, 02 iun. 2016, 11:24
DNA anchetează fapte de spălare de bani, dare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Hexi Pharma

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul Hexi Pharma încă de pe 11 mai pentru fapte de abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani.

În acest dosar mai multe persoane au fost chemate pentru a da declaraţii. Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, care se află în arest la domiciliu de sâmbătă fiind acuzată de acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, a ajuns la sediul DNA încă de la ora 09.00.

După patru ore de audieri, la ieşirea Flori Dinu a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa jurnaliştilor, însă avocatul femeii a declarat că este suspectă pentru fapte de delapidare precizând că nu s-a luat nicio măsură preventivă asupra clientei lui.

La audieri a fost adus din Penitenciarul Rahova şi Miron Panaitescu, fostul director Hexi Med şi prieten cu Dan Condrea, care a fost audiat timp de trei ore.

Uliana Ochinciuc a ajuns joi dimineaşa la sediul DNA însoţită de avocat pentru a fi audiată de procuri. Aceasta nu a făcut nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor la momentul sosirii la sediul DNA.

În acelaşi dosar este audiat şi fratele acesteia, angajat al companiei Hexi Pharma care a ajuns la DNA însoţit de avocatul său.

Avocatul firmei este audiat şi el de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în noul dosar care vizează activitatea companiei Hexi Pharma.

Te-ar mai putea interesa și
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând cu 1 iulie 2024. Acesta va prelua responsabilitățile Adelei......
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...