Piaţa din China continuă să sprijine majorarea vânzărilor GM, Volkswagen, Ford, Honda, Toyota şi Nissan

Principalii producători auto au înregistrat în 2016 creşteri ale vânzărilor în China, cea mai mare piaţă auto din lume, consumatorii grăbindu-se să profite de reducerile de taxe, dar au avertizat că în 2017 condiţiile în industria auto vor fi mai dificile, deoarece reducerile au expirat şi economia încetineşte, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 06 ian. 2017, 15:44
Piaţa din China continuă să sprijine majorarea vânzărilor GM, Volkswagen, Ford, Honda, Toyota şi Nissan

În octombrie 2015, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză.

Toyota Motor Corp, Ford Motor şi Nissan Motor au raportat vineri majorarea livrărilor în 2016 cu peste 8%, deşi Honda Motor Co anunţase un avans de 24%.

Livrările Honda au ajuns anul trecut la 1,25 milioane de unităţi, în timp ce Ford a reportat un avans de 11,9%, la 1.24 milioane de vehicule. Vânzările Nissan au urcat anul trecut cu 8,4%, la 1,35 milioane de unităţi.

Liderii pieţei auto din China continuă să fie General Motors (GM) şi Volkswagen. GM şi societăţile sale mixte au raportat o creştere a livrărilor de 7,1% în 2016, la 3,87 milioane de vehicule.

Toyota, care a raportat o expansiune de 8,2% în China anul trecut, se aşteaptă la o încetinire în 2017. Cel mai mare producător auto nipon estimează că anul acesta va vinde pe piaţa chineză cel puţin 1,2 milioane de vehicule, similar cu nivelul din 2016.

‘Nu ne concentrăm strict pe vânzări. Vrem să obţinem asta în timp ce sporim calitatea vehiculelor şi clienţii rămân mulţumiţi de produsele şi serviciile noastre’, a declarat un purtător de cuvânt al Toyota pentru Reuters.

Deşi Honda se aşteaptă să vândă mai multe vehicule în China anul acesta, estimează un avans al vânzărilor mai lent, de 7,4%, pe fondul încetinirii economiei.

În 2015, vânzările de autovehicule în China au înregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimii trei ani, de 4,7%, după un avans de 6,9% în 2014 şi de 13,9% în 2013.

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) prognozează că vânzările de autovehicule ar urma să înregistreze un avans de 7% în 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Deloitte România l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, profesionist cu 20 de ani de experiență, în funcția de partener și lider al practicilor de energie și sustenabilitate
Deloitte România l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, profesionist cu 20 de ani de experiență, în funcția de partener și ...
Deloitte România l-a recrutat pe Ovidiu Popescu în rolul de partener și lider al practicilor de sustenabilitate și de energie, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis......
Constructorul auto chinez BYD va lua în considerare anul viitor construirea celei de-a doua fabrici în Europa
Constructorul auto chinez BYD va lua în considerare anul viitor construirea celei de-a doua fabrici în Europa
Grupul chinez BYD va lua în considerare anul viitor construirea celei de-a doua fabrici din Europa, a anunţat joi Michael ...
Colegiul Medicilor Stomatologi cere Colegiului Farmaciștilor renunțarea la tratamentul discriminatoriu privind dotarea cabinetelor stomatologice cu truse de urgență
Colegiul Medicilor Stomatologi cere Colegiului Farmaciștilor renunțarea la tratamentul discriminatoriu privind dotarea ...
Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciştilor din România eliminarea tratamentului "neunitar ...
Diana Mihai este noul director de Marketing, Comunicare și Brand Experience al ING Bank România
Diana Mihai este noul director de Marketing, Comunicare și Brand Experience al ING Bank România
Diana Mihai se alătură echipei ING Bank România în funcția de director de Marketing, Comunicare și Brand Experience ...