Pogonaru, AOAR: Anul 2018 va fi anul răzbunării populismului. Vrem logică din partea autorităţilor

2018 va fi anul răzbunării populismului, acest lucru fiind devastator în ambele sensuri, anume şi când creşte şi când se răzbună, susţine preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.
Economica.net - joi, 08 feb. 2018, 10:50
Pogonaru, AOAR: Anul 2018 va fi anul răzbunării populismului. Vrem logică din partea autorităţilor

‘Anul 2018 va fi anul răzbunării populismului. Ceea ce am văzut în 2017, o serie de măsuri populiste, probabil pornite mai devreme, de obicei se iau înainte de alegeri, şi ceea ce vorbim azi cu salariile că s-au mărit cu 20%, nu s-au mărit, ba au scăzut, este o formă a răzbunării populismului. Populismul nu este logic, este devastator în ambele sensuri, şi când creşte şi când se răzbună. Din păcate, atunci când se răzbună, se răzbună nu numai pe cei care l-au promovat, ci pe noi toţi’, a spus Pogonaru.

În ceea ce priveşte reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, preşedintele AOAR a apreciat că vor fi pericole la nivelul finanţării administraţiilor locale.

‘Dacă vedem pericole în anul 2018, vedem la nivelul finanţării administraţiilor locale, vedem lipsă de finanţări, vedem primarii responsabili ai administraţiilor locale într-o continuă luptă cu Guvernul, în primul rând, prin Ministerul de Finanţe. Am salutat prezenţa domnului Teodorovici ca ministru de Finanţe. Este un mare progres faţă de precedentul ministru. Am mai lucrat cu dânsul, am lucrat bine. Îi urăm să reuşească să reziste’, a arătat Florin Pogonaru.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că toate măsurile economice care s-au aplicat din 2017 au fost lipsite de logică, iar acum se încearcă demonizarea oamenilor de afaceri.

‘Pe alocuri şi în presa de astăzi vedem că se produce o anume demonizare a omului de afaceri, susţinându-se lăcomia lui că nu a vrut să garanteze mărirea salariului net şi tot felul de alte măsuri care ne-au fost aruncate dinspre Guvern. Ce vrem noi, mediul de afaceri, este transparenţă, predictibilitate, stabilitate, egalitate în faţa legilor economice şi aşa mai departe. Ce vrem noi, oamenii de afaceri, este mai mult decât toate aceste măsuri. Este logică. Ceea ce a caracterizat multe dintre măsurile economice pe care le-am văzut în 2017 a fost lipsa totală de logică a acestora. Atunci când tu, cel mai interesat, spui ‘Nu mai îmi reduceţi dividendele, că n-am nevoie’, ‘Nu-mi reduceţi impozitarea de la 16% la 10%, că n-am nevoie’, ‘E o exagerare să se mai reducă TVA, pentru că alimentăm consumul’, e clar că avem o problemă de logică din partea celor care iniţiază aceste măsuri. Vrem logică!’, a spus Pogonaru.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...