INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 8,4%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele opt luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 8,4% ca serie brută, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat, ca serie brută, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 11 oct. 2018, 06:17
INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 8,4%

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferent, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+29,2%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-11%).

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele opt luni din 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,7% .

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada similară din 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 9,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-15,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-10,6%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-5,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat un declin de 6,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 1,4% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,4%). Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,2%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 faţă de luna precedentă a rămas la acelaşi nivel.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, a înregistrat o creştere cu 0,8% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,1%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 1,5% faţă de luna august 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a crescut cu 4,4% comparativ cu luna august 2017.

Te-ar mai putea interesa și
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III......
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Vremea va fi instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zilele reci şi ...
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre ...
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...