Autostrada Transilvania: Astaldi – Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

Asocierea Astaldi - Max Boegl montează tablierul podului de la Bogata, care traversează râul Mureş în două locuri, potrivit pasionaţilor de infrastructură. Vezi cum arată lotul din Autostrada Transilvania care ar putea fi inaugurat în primăvara anului viitor.
Anemona Andone - mar, 30 iul. 2019, 10:32
Autostrada Transilvania: Astaldi - Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

În imaginile surprinse de pasionaţii de infrastructură, constructorii montează o bucată de tablier de 40 de metri lungime şi 152 de tone.

„Tocmai am vorbit cu un inginer de aici, se stă în macara până se sudează”, explică Alexandru Duma, autorul fotografiilor de pe şantier, postate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Pasionatul de infrastructură adaugă că asocierea de constructori vrea să termine calea de rulare până la sfârşitul anului.

„Rareori vedem un progres foarte bun pe șantierele de autostrăzi din România. Am ajuns atât de rău încât ne surprinde normalitatea. Este cazul lotului Iernut-Chețani executat de asocierea Astaldi-Max Boegl”, anunţă API într-o postare pe pagina proprie de Facebook.

Stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ. Din păcate, în ciuda mobilizării exemplare, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019, adaugă reprezentanţii API.

Potrivit lor, punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util.

„Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor”, estimează reprezentanţii API.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 Asocierii ASTALDI SpA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom S.A. – Consitrans SRL, pentru 437,63 milioane de lei.

Lucrările pe acest lot din Autostrada Transilvania ar trebui finalizate în al treilea trimestru al anului în curs, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

FOTO – VIDEO: lotul Iernut – Cheţani, A3 (sursa: Alexandru Duma, membru forum API)

Autostrada A3, Chețani – Iernut, 24 Iulie 2019 vs 31 Mai 2019

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...