Ford şi Volkswagen negociază dezvoltarea unui al doilea vehicul electric în Europa – Handelsblatt

Ford ar putea construi mai mult de un model de vehicul electric bazat pe platforma pentru maşini electrice a grupului Volkswagen AG, a afirmat directorul subsidiarei Ford din Europa, Stuart Rowley, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Reuters. Ford are o uzină în România, la Craiova, unde produce două modele, EcoSport şi noul Puma. În aprilie 2019, americanii aveau peste 4.400 de angajaţi în România şi au început un program de recrutare a circa 1.700 de angajaţi în perioada următoare, şi vor ajunge, conform oficialilor Ford la circa 6.200 de angajaţi în ţara noastră.
Economica.net - mar, 17 sept. 2019, 07:15
Ford şi Volkswagen negociază dezvoltarea unui al doilea vehicul electric în Europa - Handelsblatt

Fabricarea unui singur model nu se justifică din punct de vedere financiar şi o decizie privind construirea unui al doilea model ar putea fi adoptată curând, a explicat Rowley. Acesta a adăugat: „Da, sunt în discuţii pe acest subiect”.

În martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camionetă cu rivala Ford şi a informat că va continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi conducere autonomă.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-şi combine forţele în domeniul vehiculelor comerciale şi camionetelor începând din 2022 şi să dezvolte în comun vehiculelor electrice şi autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Volkswagen şi Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW şi Daimler, pentru a dezvolta o reţea de staţii de încărcare ultra-rapide în Europa. De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separată, cu o valoare de patru miliarde de dolari, care să regrupeze operaţiunile sale din domeniul vehiculelor autonome şi, totodată, a demarat căutarea de investitori externi pentru această divizie.

Ford are ca obiectiv să cheltuiască 11 miliarde de dolari pentru a dezvolta vehicule electrice în perioada 2015- 2022. De asemenea, va cheltui 800 de milioane de dolari pentru tehnologia necesară maşinilor fără şofer.

Şi Volkswagen are ca obiectiv investiţii de 150 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a dezvolta vehicule electrice şi maşini fără şofer.

Producătorii auto din întreaga lume negociază alianţe pentru a împărţi costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome şi electrice. De exemplu, grupul nipon Honda Motor a anunţat că va investi 2,75 miliarde dolari şi va prelua o participaţie la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co care se ocupă de dezvoltarea de vehicule autonome.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume şi este al doilea mare producător auto din SUA. 

Ford are o uzină în România, la Craiova, unde produce două modele, EcoSport şi noul Puma. În aprilie 2019, americanii aveau peste 4.400 de angajaţi în România şi au început un program de recrutare a circa 1.700 de angajaţi în perioada următoare, şi vor ajunge, conform oficialilor Ford la circa 6.200 de angajaţi în ţara noastră.

Te-ar mai putea interesa și
Ce spune conducerea Alpha Bank după ce angajații au declanșat conflictul de munca
Ce spune conducerea Alpha Bank după ce angajații au declanșat conflictul de munca
Conducerea Alpha Bank spune că se află în proces de negociere a contractului colectiv de muncă de la începutul anului. Banca susține că majoritatea angajaților consideră rezonobilă......
Reacția UNSAR cu privire la modificarea Legii RCA: Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina
Reacția UNSAR cu privire la modificarea Legii RCA: Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își ...
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a transmis astăzi un punct de vedere cu privire ...
Ministerul Energiei: Facturile la gaze naturale s-au ieftinit în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%
Ministerul Energiei: Facturile la gaze naturale s-au ieftinit în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%
Preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% faţă de preţurile ...
Marcel Ciolacu: Datoria publică va ajunge la 48-49% din PIB în acest an. A fost un vârf de plăți și este normal
Marcel Ciolacu: Datoria publică va ajunge la 48-49% din PIB în acest an. A fost un vârf de plăți și este normal
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că datoria publică va ajunge anul ...