Supralărgire Fabrica de Glucoză: se aşterne primul strat de asfalt la intrarea A3 în Bucureşti VIDEO

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din Nordul Capitalei prinde contur. Lucrările de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză, unde intră Autostrada Bucureşti – Ploieşti (A3) în Capitală, au ajuns în faza turnării balastului stabilizator. Urmează să fie aşternut primul strat de asfalt, anunţă Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.
Anemona Andone - mar, 24 sept. 2019, 12:26
Supralărgire Fabrica de Glucoză: se aşterne primul strat de asfalt la intrarea A3 în Bucureşti VIDEO

„A început turnarea balastului stabilizator pe tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani – Nod A3 și strada Intrarea Chefalului”, se arată într-o postare a Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă cu privire la proiectul Supralărgire Fabrica de Glucoză.

După finalizarea acestei etape, va începe aşternerea primului strat de asfalt, se mai spune în postarea companiei municipalităţii. De altfel, pasionaţii de infrastructură au surprins marţi pe şantier un utilaj de asfalt şi o porţiune ce părea a avea un prim strat de asfalt.

Reprezentanţii companiei municipalităţii au mai spus că a fost finalizată și etapa de reproiectare a intersecției din zona străzii Intrarea Chefalului.

Aceştia au adăugat că proiectul de supralărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză este cel mai important din Nordul Capitalei.

Proiectul presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente.

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti iar executarea lucrărilor este asigurată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group. Costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
Prețul gazelor naturale facturate de Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru popualție, pentru consumul lunii aprilie, a scăzut, așa cum era de fapt previzibil....
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi ...