Grupul auto chinez Geely vrea să-şi extindă cooperarea cu Daimler

Geely va explora posibilitatea unei cooperări mai strânse cu producătorul de maşini de lux a Daimler, a declarat vineri Li Shufu, preşedintele grupului auto chinez, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 22 mai 2020, 11:20
Grupul auto chinez Geely vrea să-şi extindă cooperarea cu Daimler

Geely deţine din 2018 o participaţie de 9,69% în Daimler, iar ambele firme investesc în Volocopter, compania de taxiurile aeriene. Anul trecut, Daimler a anunţat încheierea unei alianţe cu Geely, pentru a produce împreună în China, începând din anul 2022, următoarea generaţie de automobile marca Smart.

De asemenea, Geely „va lansa câteva noi produse şi servicii, pe pieţele din întreaga lume”, a declarat Li pentru Reuters. Geely intenţionează să lanseze anul acesta maşinile Lynk & Co în Europa.

China, cea mai mare piaţă auto din lume, va reveni la normal, iar întreruperile lanţurilor auto globale de aprovizionare „sunt temporare şi post fi gestionate”, a dat asigurări şeful Geely.

Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, a livrat în primul trimestru aproximativ 477.400 de automobile pe plan global. Anul trecut, clienţii din China au achiziţionat 694.200 maşini Mercedes-Benz, reprezentând 29% din vânzările totale.

Luna trecută, producătorul german de automobile şi camioane Daimler AG a raportat o un declin de aproape 70% al profitului operaţional trimestrial, din cauza efectelor negative ale pandemiei, şi a avertizat că fluxul de numerar folosit pentru plata dividendelor va scădea anul acesta.

Datele preliminare arată că în primul trimestru din 2020 profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 68,9%, la 719 milioane de euro (777 milioane de dolari), compania germană previzionând în acest an un declin al veniturilor şi al vânzărilor de vehicule, comparativ cu anul trecut.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. 

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...