Glovo: Pandemia ne-a avansat business-ul cu şase luni. Românii au cumpărat mâncare de 150 milioane de euro în acest an

Pandemia a generat schimbări la nivelul obiceiurilor de consum, iar acestea au fost vizibile și în aplicația Glovo. Dacă la începutul stării de urgență s-a simțit o scădere a activității în aplicație, utilizatorii au redevenit activi în lunile care au urmat, ducând la dublarea afacerii în ultimul trimestru comparativ cu primul. Valoarea tranzacționată prin intermediul Glovo se va ridica la 150 milioane de euro până la finalul anului, cu mult peste aşteptările companiei. Cumpărăturile din supermarket fiind categoria cu cea mai mare creştere. Printre cele mai cumpărate alimente se numără bananele, sandvișurile McPuișor sau Shaorma mare.
Lidia Neagu - joi, 29 oct. 2020, 09:32
Glovo: Pandemia ne-a avansat business-ul cu şase luni. Românii au cumpărat mâncare de 150 milioane de euro în acest an

Glovo a crescut mult pe fondul pandemiei ajungând la o valoare tranzacționată pentru 2020 de 150 de milioane de euro, cu 400% mai mult decât în 2019, când a înregistrat 30 milioane de euro. Însă, Glovo s-a extins în 23 de orașe în acest an ajungând la un total de 33 de orașe.

„Valoarea tranzacţionată în trimestrul patru va fi dublă faţă de primul trimestru. Această creştere a împins business-ul undeva în jur de 150 milioane de euro estimare de valoare tranzacţionată anul acesta. Pandemia ne-a avansat cam cu şase luni în business-ului. Altfel, probabil că am fi închis anul la 90 milioane de euro”, a declarat Victor Răcariu, General Manager Glovo CEE.

Victori Răcariu a adăugat că nu o să fie pe profit anul acesta, „mai avem găuri de acoperit din trecut. Anul viitor vrem să ajungem pe breakeven, sau poate puţin peste, însă nu ținem neapărat să ajungem pe profit deoarece tot ce generăm investim în extindere, tehnologie, promoții, discounturi”.

Curierii care au activat pe platformă vor avea venituri estimate pentru 2020 de 23 de milioane de euro. Curierii nu sunt angajați de Glovo, însă Victor Răcariu susține că majoritatea lucrează pe un PFA sau sunt angajați de o altă firmă. În total, se așteaptă ca acestea să livreze 10 milioane de comenzi până la finalul anului.

Valoarea coșului mediu în Capitală a fost de 65 de lei, iar în provincie de 56 de lei, iar în acest moment pe platformă sunt activi 2.500 de parteneri activi, iar 1.500 de restaurante au fost adăugate anul acesta. Cele mai mari orașe pentru Glovo sunt București, Cluj-Napoca și Timișoara, iar ziua cu cele mai multe comenzi este vinerea, atipic faţă de vestul Europei, unde cele mai multe comenzi au loc în weekend, mai ales duminica. Orele cu cele mai multe comenzi sunt 11.00-13.00 și 18.00-20.00.

Cea mai mare comandă înregistrată pe Glovo în 2020 a fost în valoare de 3.800 lei şi a fost o comandă plasată în luna aprilie în categoria supermarket.

Cât câștigă un curier Glovo

Victor Răcariu a spus că veniturile unui curier depid foarte mult de activitatea acestuia, cât este de dispus să lucreze, însă a menționat că ei se uită la venitul unui curier pe oră. Acest venit variază în funcție de orașul unde activează, însă în București un curier Glovo câștigă pe oră cam 28 de lei brut. În București Glovo are 13.000 de curieri înscriși pe platformă și 27.000 în țară, dar doar aproximativ 5.000 sunt activi săptămânal la nivel național.

Previziunile Glovo România pentru 2021

Glovo România estimează că în 2021 va crește cu aproximativ 50% valoarea tranzacționată prin intermediul aplicației, ajungând la 230 de milioane de euro. În același timp, se va dubla harta Glovo în România, urmând ca numărul de orașe în care aplicația este disponibilă să crească până la 65. Anul viitor ar putea marca 1 milion de noi descărcări ale aplicației, ajungând la un total de 3 milioane.

„În 2020 ne-am continuat planurile de extindere și – în ciuda faptului că ne-am aflat într-un context instabil și greu de anticipat – am reușit să avem un serviciu funcțional și să înregistrăm o creștere semnificativă a afacerii. Suntem pregătiți pentru provocările următorului an și vrem ca în 2021 să rămânem la fel de adaptabili, să oferim o experiență de utilizare tot mai bună și să extindem operațiunile în mai multe orașe din România”, a declarat Victor Răcariu.

De asemenea, cei de la Glovo intenţionează să deschidă trei cook rooms, mici bucătării pe care le subînchiriază restaurantelor care vor să pregătească produse doar pentru livrare. Investiția într-un asemenea cook room este de circa 150.000-200.000 de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Lovitură dură pentru hackeri. A fost demascat liderul rus al LockBit, cea mai prolifică grupare de infractori ransomware
Lovitură dură pentru hackeri. A fost demascat liderul rus al LockBit, cea mai prolifică grupare de infractori ransomware
Liderul grupului rusofon de hackeri LockBit, care a revendicat mii de atacuri începând din 2020, a fost demascat și sancționat de Marea Britanie, SUA și Australia, în urma unei campanii......
Începe IPO Premier Energy, care ar urma să conducă la listarea companiei la BVB. Detaliile ofertei
Începe IPO Premier Energy, care ar urma să conducă la listarea companiei la BVB. Detaliile ofertei
Premier Energy PLC, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...
Cătălin Drulă: Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB în februarie 2024.  Îi cer lui Marcel Ciolacu să prezinte de îndată planul de reducere a cheltuielilor
Cătălin Drulă: Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB în februarie 2024. Îi cer lui Marcel Ciolacu să prezinte ...
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat marţi premierului Marcel Ciolacu să prezinte "de îndată" un plan de ...
Curtea de Conturi Europeană raportează că cheltuielile neconforme făcute de UE în perioada 2014 – 2022 se ridică la suma de 14 miliarde de euro
Curtea de Conturi Europeană raportează că cheltuielile neconforme făcute de UE în perioada 2014 – 2022 se ridică ...
Cheltuieli UE neconforme în valoare de 14 miliarde de euro au fost raportate, pentru toate domeniile, între 2014 şi 2022, ...