AFM a aprobat alte 196 de dosare de finanţare pentru „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, recent, alte 196 de dosare de finanţare în cadrul programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus".
Economica.net - mie, 04 nov. 2020, 07:22
AFM a aprobat alte 196 de dosare de finanţare pentru

Potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis miercuri AGERPRES, în cadrul Programului „Rabla Clasic” au fost acceptate 149 dosare pentru 250 autovehicule şi două contestaţii pentru trei autovehicule.

De asemenea, pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 47 dosare pentru 101 autovehicule, dintre care 81 pur electrice şi 20 electrice hibride, respectiv două contestaţii pentru un autovehicul 100% şi un autovehicul electric hibrid.

Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul celor două programe guvernamentale a fost prelungită până la data de 20 noiembrie 2020.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

Peste 4.000 de maşini electrice au fost rezervate prin „Rabla Plus”

Peste 4.000 de maşini electrice au fost rezervate prin „Rabla Plus”, un program al cărui buget s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului şi pentru care s-a aprobat o suplimentare de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei, a declarat, miercuri, la conferinţa „From City to Smart City”, Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Am avut în acest an în „Rabla Plus” cel mai mare buget din istoria programului, respectiv 140 de milioane de lei şi care s-a epuizat mult înainte de a se termina anul, motiv pentru care, împreună cu ministrul Costel Alexe, am luat decizia să suplimentăm acest buget şi astăzi avem 200 de milioane de lei. A fost cu siguranţă anul maşinilor electrice. Avem deja peste 4.000 de maşini rezervate în cadrul acestui program. Maşini care vor ajunge sau au ajuns deja pe străzile României. Practic, a finanţat cât s-au finanţat în toţi anii de la începutul acestui program”, a spus Fechet.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...