Afacerea care creşte în an electoral pe banii primăriilor

Primăriile din principalele sectoare ale Capitalei au anunţat că ar putea aloca fonduri de peste 500 de milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor în următorii trei ani.  
Andrada Ghira - joi, 15 mart. 2012, 09:53
Afacerea care creşte în an electoral pe banii primăriilor

Compania Duraziv, care produce materiale de construcţii, estimează că lucrările de reabilitate termică anunţate de principalele primării de sector din Bucureşti, ar putea aduce o creştere de 70% a pieţei de adezivi de termoizolaţie.

Altfel spus, doar reabilitarea termică a locuinţelor din Bucureşti ar putea aduce 45 de milioane de euro pieţei de adezivi, în condiţiile în care anul trecut această piaţă a înregistrat nivelul de 62 de milioane de euro.

Primăriile de sector din Bucureşti au anunţat până acum că doresc ca în următorii trei ani să reabiliteze peste 1.000 de blocuri. În acest sens, au fost anunţate bugete disponibile de aproximativ 500 milioane euro, iar cele mai multe lucrări ar urma să fie executate în acest an. Aceste date sunt total diferite de ce s-a întâmplat până acum, mai spun oficialii companiei, care arată că în ultimii trei ani, în Bucureşti au fost reabilitate circa 500 de blocuri, adică o treime din totalul pe ţară.

„Luând în calcul acest buget de 500 de milioane de euro anunţat deja şi destinat reabilitării termice a blocurilor din Capitală, putem concluziona că aproximativ 200 de milioane de euro vor fi alocaţi achiziţiei de materiale de construcţii”, detaliază Gabriel Constantin. Restul fondurilor vor fi alocate pentru manoperă şi pentru tâmplăria termoizolantă. „Aceste sume reprezintă doar contribuţia Primăriilor de sector, care în majoritatea cazurilor s-au oferit să preia şi cheltuielile locatarilor”, spune Gabriel Constantin.

Costurile pentru achiziţia de adezivi pentru termiozolare reprezintă în medie o pondere de 15% din totalul sumelor alocate pentru achiziţia de materiale de construcţii în cadrul acestor lucrări.

„Lucrările de reabilitare termică nu au influenţat decisiv până acum piaţa de adezivi de termoizolare. Cea mai mare pondere a vânzărilor s-au adresat construcţiilor noi sau proiectelor de reamenajare individuale. În ceea ce priveşte vânzările de adezivi de polistiren din piaţă se poate remarca o oarecare influenţă notabilă venită din partea acestui program. Însă, dacă luăm piaţa de adezivi şi mortare uscate în ansamblu, remarcăm că vânzările spre aceste proiecte au o pondere mai mică de 5%”,  a declarat Gabriel Constantin, manager B2B Duraziv.

Duraziv a înregistrat anul trecut creşteri ale vânzărilor de adezivi de circa 35%, uşor peste media de creştere la nivel de companie. Adezivii de termoizolare au reprezentant principalele produse comercializate din cadrul acestei divizii. Duraziv a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 34% faţă de anul anterior.

Recent, compania Symmetric, care cre produce pavele şi borduri a anunţat că piaţa de borduri ar putea înregistra anul acesta un avans de 5% şi va ajunge la o valoare de 73,5 milioane de euro, tot în contextul anului electoral.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat pleacă pe o funcție de conducere în cadrul companiei mamă CBC International
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat ...
Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar (foto) la conducerea companiei, în funcția de CEO, și numirea lui Tzafrir Granat în......
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele ...
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...