Ungaria pune taxă pe tranzacţiile financiare

Guvernul ungar va impune o taxă pe tranzacţiile financiare anul următor, cu încasări estimate de 50-100 miliarde de forinţi (167-335 milioane euro), parte a unui program de convergenţă ce include ultimele măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, potivit portalului origo.hu, citat de Portfolio.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 11:24
Ungaria pune taxă pe tranzacţiile financiare

Prin această măsură, guvernul îşi va ţine promisiunea de a coborî la jumătate taxa de criză impusă băncilor (la 90 de miliarde de forinţi anual de la 180 miliarde de forinţi), fără a reduce însă povara asupra sectorului bancar.

Detaliile programului de convergenţă, care urmează să fie transmis Comisiei Europene, ar putea fi finalizate chiar la reuniunea din această zi (miercuri) a guvernului. Pachetul de măsuri include şi economii la ministere de 40 de miliarde de forinţi (134 milioane euro).

Programul de convergenţă urmează să fie transmis în una sau două săptămâni Comisiei Europene, potrivit origo.hu.

Presa locală a scris despre planuri ale guvernului vizând noi economii din fondurile pentru subvenţionarea medicamentelor şi bugetele ministerelor. Potrivit unor surse, în urma pachetului de reduceri de cheltuieli de la ministere „viaţa în aceste instituţii se va schimba”.

Taxa pe tranzacţii financiare va fi discutată la reuniunea de guvern. Dacă executivul decide impunerea unei taxe pe tranzacţiile bancare sau administrarea conturilor, veniturile obţinute vor fi mai mari.

Ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, a scris săptămâna trecută, într-un editorial, că ar trebui implementată o taxă pe tranzacţiile financiare.

Te-ar mai putea interesa și
A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. E posibil să fie deschis circulaţiei mai devreme de 1 iulie – DRDP Braşov
A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. E posibil să fie deschis circulaţiei mai devreme de 1 iulie – DRDP ...
Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să fie redeschis circulaţiei "cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie", a anunţat miercuri DRDP Braşov,......
SUA, „determinate” să obţină „acum” un acord între Israel şi Hamas, afirmă Blinken
SUA, „determinate” să obţină „acum” un acord între Israel şi Hamas, afirmă Blinken
Statele Unite sunt 'determinate' ca Israelul şi Hamas să încheie 'acum' un acord de armistiţiu, asociat cu eliberarea ...
ONRC: Aproape 25.300 de firme au fost radiate în primul trimestru al acestui an
ONRC: Aproape 25.300 de firme au fost radiate în primul trimestru al acestui an
Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ ...
În sfârșit, crește consumul de energie în România
În sfârșit, crește consumul de energie în România
Consumul de energie electrică, gaze, și carburanți auto a crescut în primul trimestru al acestui an, potrivit ultimelor ...