Spania: Noi proteste împotriva reformei muncii

Sute de manifestanţi s-au adunat joi în aproierea Congresului Deputaţilor din Madrid, dar şi în alte oraşe din Spania, pentru a denunţa reforma muncii dezbătută în prezent de Parlament, relatează AFP.
Economica.net - vin, 25 mai 2012, 05:24
Spania: Noi proteste împotriva reformei muncii

„Nu reformei muncii injuste pentru muncitori”, „Nu contractelor pubelă”, „Vinovaţii să plătească pentru criză”, se putea citi pe pancartele afişate de manifestanţi, încadraţi de un important dispozitiv de poliţie, la circa 100 de metri de intrarea principală a sediului Congresului Deputaţilor.

Liderii principalelor două sindicate ale ţării, Ignacio Fernandez Toxo (CCOO) şi Candido Mendez (UGT), s-au amestecat printre manifestanţi, după care au mers să transmită o scrisoare Congresului, în care cer preşedintelui său şi liderilor grupurilor parlamentare să nu voteze reforma.

„Această reformă provoacă o accelerare a ritmului de distrugere a locurilor de muncă în Spania”, care se poate agrava pe viitor, a afirmat Toxo.

„Trebuie să fie clar” că sindicatele „nu vor înceta să o denunţe şi să ceară să fie modificată profund”, a precizat Mendez.

„Este o ruşine, ei aplică reduceri celor mărunţi, nouă, muncitorilor, care suntem majoritatea, şi dau bani băncilor”, a denunţat Carmen Rodriguez, angajată în comerţ.

„Îşi bat joc de noi”, a apreciat Luis Lopez Garcia, un funcţionar de la Primăria din Madrid, denunţând o reformă care „distruge toate drepturile muncitorilor”.

Mai multe mitinguri erau de asemenea prevăzute în ţară, la o zi după cele care au reunit sute de persoane la Barcelona, Badajoz, Caceres sau Sevilia.

Majoritatea de dreapta a acceptat deja amendamente care prevăd evaluarea reformei peste un an, chiar dacă este deja în vigoare, şi suprimarea noului contract de un an fără indemnizaţie de concediere, prevăzută atunci când şomajul va scădea sub 15 la sută, faţă de 24,44 la sută în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...