Al doilea Mercedes unguresc – CLA. Imagini spion

Mercedes a început testele cu al doilea model ce va fi fabricat la uzina de la Kecskemet din Ungaria. Mercedes CLA va fi lansat în 2014
Economica.net - lun, 04 iun. 2012, 07:56
Al doilea Mercedes unguresc - CLA. Imagini spion

Modelul testat nu se diferenţiază prea mult de conceptul CSC -Concept Style Coupe prezentat la Salonul de la Beijing. Imaginile prezentate de Autoexpress înfăţişază un mini-CLS cu linii fluide, faruri alungite, o mască a radiatorului proeminentă şi acelaşi aspect de coupe sportiv prezent şi la frăţiorul mai mare – CLS.

Mercedes CLS CONCEPT

Conceptul MERCEDES CLS prezentat la Salonul Auto de la Beijing

Mercedes CLA, al doilea model produs la uzina din Ungaria după modelul B-Class, va beneficia şi de un sistem multimedia integrat pentru iPad şi cloud computing.

Motorizări

benzină

2 litri turbo , 4 cilindri, 211 cai putere, cutie de viteze în şapte trepte cu dublu ambreiaj şi tracţiune integrală

1,6 litri, 120 cai putere (CLA 180) şi 2 litri 154 cai putere (CLA 200).

diesel

1,8 litri CDI, 108 cai putere, 2 litri CLA de 134 cai putere şi  CLA 220 CDI cu 168 cai putere şi 2,2 litri.

Varianta de top AMG va fi cu tracţiune integrală, 2 litri turbo şi 360 cai putere. Modelul ar putea purta denumirea CLA 45 AMG pentru a aniversa cei 45 de ani de la înfiinţarea diviziei sportive de la AMG.

Mercedes CLA va avea patru uşi şi doar 4 locuri. Dimensiunile nu vor fi foarte departe de cele ale prototipului CSC: lungime 4637mm, lăţime 1891 mm, înălţime 1398mm.

Uzina de la Kecskemet va avea o capacitate anuală de 100.000 de unităţi, însă această cifră ar putea fi triplată prin creşterea numărului de schimburi. Directorul general al Mercedes-Benz Hungaria, Ingo Frohlich, a declarat că societatea se aşteaptă ca noua generaţie de autovehicule Mercedes B class să înregistreze o creştere a vânzărilor de două cifre în Ungaria în acest an, după ce în 2011 au fost vândute 1.085 de automobile.

O investiţie de 800 milioane de euro, uzina din Ungaria a grupului Daimler ar urma să aibă un personal de 2.500 de angajaţi până la finele acestui an. La această facilitate vor fi produse următoarea generaţie de modele compacte Mercedes A şi B class, urmând ca în 2013 să înceapă producţia la modelul CLA.

Te-ar mai putea interesa și
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș a celor două magistrale de metrou care au punctul terminus în sector....
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunayGas International (Grupul Rompetrol) a acționat în instanță Guvernul pentru ...