Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar în Grecia a atins un nou record

Şomajul din Franţa a urcat în primul trimestru la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, iar în Grecia a atins un nou record în martie, de aproape 22%, subliniind impactul crizei datoriilor asupra economiilor din Europa, potrivit Wall Street Journal.
Economica.net - joi, 07 iun. 2012, 15:24
Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar în Grecia a atins un nou record

În Franţa, rata şomajuluui a ajuns la 9,6% la finele lunii martie, nivel începând din 1999, de la 9,3% în ultimul trimestru al anului trecut, a anunţat, joi, agenţia de statistică Insee.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat, joi, că este necesară mai multă stabilitate, dar şi creştere la nivelul economiei mondiale.

„Trebuie să avem mai multă creştere, dar pentru a avea mai multă creştere trebuie să avem mai multă stabilitate”, a spus Hollande, care a venit la putere în Franţa, în mai, cu un angajament electoral de depăşire a crizei prin creştere economică şi disciplină fiscală.

Grecia a anunţat, joi, un nou record în privinţa şomjului, care a urcat de la 21,4% în februarie la 21,9% în martie. Şomajul este cel mai ridicat începând din 2004, când agenţia de statistică de la Atena a început să publice date lunare.

Ţara se află în al cincilea an consecutiv de recesiune şi se confruntă cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, după ce scrutinul de la îneputul lunii mai nu a condus la o forţă politică care să poată forma guvern.

Tinerii rămân mai puternic afectaţi, potrivit autorităţilor de la Atena, cu o rată a şomajului de 52,8% în rândul persoanelor cu vârste între 15 şi 24 de ani, un avans major faţă de 42% în aceeaşi perioadă a anului anterior.

De asemenea, în Irlanda şomajul a urcat la 14,8% în primul trimestru, cel mai ridicat nivel de la debutul crizei bancare în 2007, de la 14,1% în ultimele trei luni ale anuui trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase mari jucători de pe piața imobiliară din România. ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi ...
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova spune că vrea să calmeze astfel capetele înfierbântate din Vest
Occidentul condamnă exercițiile militare ruse cu armament nuclear tactic, pe care le califică drept iresponsabile. Moscova ...
NATO, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru ...