Lucian Isar s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională

Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, şi cu alţi oficiali europeni pentru a accelera procesul de absorbţie a fondurilor europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, remis joi AGERPRES.
Economica.net - joi, 21 iun. 2012, 19:31
Lucian Isar s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională

Conform sursei citate, ministrul român a discutat şi cu ministrul belgian al economiei, consumatorilor si pentru problemele Mării Nordului, Johan Vande Lanotte.

Discuţiile s-au referit, în principal, la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, proiectele ELI-NP ‘Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics’ , ,,Broadband”, Strategia Dunării şi modalităţile de dezvoltare a regiunii dunărene atât ca facilităţi de re-export cât şi ca zona de prelucrare a produselor agricole.

Au fost analizate modalităţile concrete de sprijin a clusterelor din România, atât în domeniul afacerilor, cât şi al investiţiilor în noi tehnologii şi trainingul managementului de cluster.

Totodată, în vederea pregătirii bazei pentru o cooperare efectivă în sprijinirea internaţionalizării IMM-urilor prin clustere, s-au convenit organizarea pe parcursul anilor 2012 şi 2013 a unor evenimente de matchmaking specifice, schimbul de experienţă şi bune practici privind politica competitivităţii, derularea unor programe de sprijin a creşterii competitivităţii firmelor şi modalităţi de facilitare a investiţiilor pentru achiziţionarea de noi tehnologii şi inovări.

Întâlnirile au avut loc în marja lucrărilor celei de-a V-a sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale România – Regiunea Valona, care s-a desfăşurat în perioada 20-21 iunie la Bruxelles.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...