Vladimir Putin neagă că ar fi ordonat ultimul val de represiune împotriva opoziţiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat marţi, în cursul unei vizite oficiale în Iordania, că ar fi ordonat ultimul val de represiune împotriva opoziţiei din ţara sa, unde puterea îi este contestată de la alegerile legislative din decembrie, relatează AFP.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 06:59
Vladimir Putin neagă că ar fi ordonat ultimul val de represiune împotriva opoziţiei

Lideri ai opoziţiei au fost vizaţi, în ultima perioadă, de convocări la poliţie în vederea unor interogări, percheziţii sau verificări fiscale. Aleksei Navalni a fost interogat marţi. Domiciliul acestuia a fost percheziţionat pe 11 iunie.

„Credeţi sau nu, am aflat din presă”, a declarat Putin, atunci când a fost întrebat de jurnalişti despre aceste percheziţii.

„Dacă lucrurile acestea s-au desfăşurat într-un cadru legal, atunci este normal. Dar dacă drepturile cuiva au fost încălcate, aceste persoane ar trebui să apeleze la autorităţile competente, în special la autorităţile judiciare”, a comentat preşedintele rus, care se confruntă din mai, de când a revenit la Kremlin, cu o mişcare de contestare fără precedent.

Putin a exercitat două mandate de preşedinte în perioada 2000-2008, urmate de un mandat de patru ani în funcţia de premier. El a fost reales în 2012 pentru un al treilea mandat de preşedinte al Rusiei.

Putin a făcut aceste declaraţii în Iordania la puţin timp după ce Navalni a acuzat forţele de securitate ruse că i-au confiscat calculatorul şi că au dat parola sa de Twitter unor susţinători ai Kremlinului, care i-au piratat contul de Twitter şi au difuzat în noaptea de luni spre marţi mesaje menite să îl discrediteze.

Opoziţia rusă, care susţine că este hărţuită de regimul lui Putin, consideră că sistemul judiciar este complet subordonat Kremlinului.

Marţi, Putin a recunoscut că acest sistem trebuie îmbunătăţit şi făcut mai independent. „Este drumul pe care trebuie să îl urmăm. Este calea evoluţiei graduale a tuturor structurilor societăţii noastre. Este calea care ne va duce în ţara făgăduită”, a declarat preşedintele care a efectuat anterior o vizită în Israel şi Cisiordania.

Te-ar mai putea interesa și
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând cu 1 iulie 2024. Acesta va prelua responsabilitățile Adelei......
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...