Profitul UniCredit Ţiriac Bank s-a redus în primul semestru cu 19%, la 75 milioane de lei

Profitul UniCredit Ţiriac Bank a scăzut cu 19% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 75 milioane de lei (17 milioane euro), potrivit standardelor IFRS, după ce în al doilea trimestru rezultatul a fost de 51 milioane lei, dublu faţă de primele trei luni ale anului.
Economica.net - vin, 03 aug. 2012, 13:45
Profitul UniCredit Ţiriac Bank s-a redus în primul semestru cu 19%, la 75 milioane de lei

Banca a realizat în prima jumătate a anului venituri totale de 591 milioane de lei (134,6 milioane euro), în scădere cu 1,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Nivelul veniturilor a rămas confortabil, în ciuda impactului negativ al scăderii marjelor (pe fondul reducerii dobânzilor indicative la lei şi valută), al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de depozite atrase de la clientelă şi al costurilor de finanţare mai ridicate. În prima jumătate a anului, cheltuielile operaţionale au crescut cu 4% faţă de perioada similară din 2012, până la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro)”, se arată într-un comunicat al băncii.

Activele instituţiei de credit au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lunii iunie, în creştere cu 10,8% faţă de primele şase luni ale anului trecut, dar în scădere cu 0,7% faţă de începutul acestui an.

Valoarea creditelor din bilanţ a fost, după primul semestru, de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzând împrumuturile externalizate), în creştere cu 18,4%.

„Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Ţiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decât cel al întregului sistem bancar în primele şase luni din an, pe fondul majorării cu 28% a portofoliului de împrumuturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie”, se menţionează în comunicat.

Depozitele clienţilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro), cu 29,8% peste nivelul înregistrat cu un an în urmă.

Provizioanele pentru credite s-au redus cu 5%, rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, rămânând la un nivel solid pe fondul condiţiilor nefavorabile din piaţă, iar raportul între costuri şi venituri s-a plasat la 52,9%.

„În contextul ultimelor şase luni, piaţa bancară a fost afectată de o volatilitate ridicată, alimentată de turbulenţele interne şi de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performanţele băncii au fost susţinute de modelul de business bazat pe creşteri echilibrate şi de trecerea graduală către lei în structura portofoliului nostru, precum şi prin atragerea activă de depozite, asociată cu o bună retenţie a celor deja existente în portofoliu, rămânând competitivi în acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite”, a declarat, în comunicat, Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin companiiile UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Codul muncii actualizat: persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să lucreze noaptea
Codul muncii actualizat: persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să lucreze noaptea
Persoana singură din familia monoparentală nu va putea fi obligată să presteze muncă de noapte, conform unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional,......
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – date INS
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – ...
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit ...
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Marea Britanie a demarat, marţi, controalele fizice asupra produselor alimentare proaspete importate din Uniunea Europeană, ...
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste ...