Alt semn rău: Un mare fond de investiţii şi-a lichidat deţinerea la Impact Bucureşti

Artio Global International Equity, unul dintre cele mai mari  fonduri de investiţii de la Bursa din Bucureşti a fost vânzătorul pachetului de 5,75% din acţiunile dezvolatorului imobiliar Impact Bucureşti, cumpărat deunăzi de Adrian Andrici, potrivit raportului. Andrici este, la rândul lui, unul dintre cei mai mari investitori individuali de la Bursa din Bucureşti. Criza a dus valoarea acţiunilor Impact la o zecime din valoarea nominală de 1 leu.
Adrian N. Ionescu - joi, 09 aug. 2012, 09:32
Alt semn rău: Un mare fond de investiţii şi-a lichidat deţinerea la Impact Bucureşti

Artio Global International Equity (fostul fond Julius Baer) a raportat în această dimineaţă lichidarea pachetului de acţiuni pe care îl deţinea la Impact Bucureşti (simbol bursier IMP).

Acţiunile Impact Development & Contractor au ajuns la o stabilitate relativă, puţin peste 0,1 lei / acţiune, nivel minim istoric la care se tranzacţionează de aproape două luni.

Adrian Andrici este cunoscut pentru deţinerile sale la societăţile de investiţii financiare (SIF). Este singurul care şi-a păstrat locul în Consiliul Reprezentanţilor acţionarilor, în urma recentei revolte a acestora.

Investitorul este un apropiat al lui  Sorin Apostol. Acesta controlează firma de brokeraj Swiss Capital, care a orchestrat revolta. Andrici i-a vândut lui Apostol, acum un an, 12,4% din acţiunile Socot Târgu-Mureş (SCTO).

Principalul acţionar al Impact Bucureşti (simbol bursier IMP) este unul dintre fondatorii companiei, Dan Ioan Popp, cu peste 16% din acţiuni.

Printre deţinerile cunoscute ale lui Adian Andrici se mai numără:

– fabrica de articole de materiale plastice  Firm Recom bucureşti , unde are 30% din acţiuni,

– firma de construcţii Cominco Bucureşti (COBS), cu o deţinere de peste 5%,

– firma de cosntrucţii CCCF Bucureşti (12%, care, la rândul său, este  un acţionar important al firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB).

Te-ar mai putea interesa și
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Capitala Turciei, Ankara, a fost lovită de inundaţii severe marţi noapte, iar autorităţile avertizează că urmează noi precipitaţii, informează DPA....
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
 Investitorii pariază din ce în ce mai mult pe faptul că preţul gazelor naturale în Europa va creşte pe termen lung, ...
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale ...
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...