SUA: Vânzările auto au înregistrat cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate

Vânzările auto în SUA au înregistrat în septembrie cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate, datorită finanţării ieftine, creşterii încrederii consumatorilor şi a redresării Toyota Motor Corp, transmit AP şi Reuters.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 20:40
SUA: Vânzările auto au înregistrat cel mai mare avans din ultimii patru ani şi jumătate

Rată anuală de vânzări a fost de 14,94 milioane de vehicule, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 14,5 milioane de vehicule, conform informaţiilor Autodata Corp. Este cea mai ridicată rată din martie 2008.

Luna trecută, vânzările Ford, al doilea mare producător auto american, a vândut 174.976 maşini şi camioane, în timp ce Chrysler Group LLC a raportat un avans de 12%, la 142,041 vehicule, cea mai bună performanţă pentru luna august din 2007, iar General Motors a anunţat creşterea vânzărilor cu 1,5%, la 210,245 vehicule.

O performanţă mai bună au avut producătorii auto din Japonia. În septembrie, vânzările Toyota au urcat cu 41,5%, la 171.190 vehicule, în timp ce Honda Motor Co a înregistrat o creştere a vânzărilor de 31%, 117.211 vehicule.

Divizia Volkswagen din America, a raportat o creştere a vânzărilor de 34,4% iar Nissan Motor a anunţat un declin de 1,1%, la 91.907 vehicule.

În ritm anual, vânzările auto în SUA au ajuns la 14,94 milioane de vehicule. Vânzările auto au crescut luna trecută cu 13%, la 1.188.865 vehicule noi, în timp ce analiştii se aşteptau la vânzări de mai puţin de 9%.

General Motors a raportat că vânzările modelelor mini şi compact aproape s-au dublat luna trecută, în timp ce la Ford avansul a fost de 73%, pe fondul majorării preţului combustibilului. Dar ambii producători auto au anunţat că vânzările de camioane în septembrie, o lună în care în mod obişnuit vânzările sunt ridicate, au fost mai lente decât în anii anteriori. Vânzările de camioane ale GM şi Ford au reprezentat aproximativ 12% din vânzări, în scădere faţă de 13% în septembrie 2013.

Marţi, la bursa de la New York, acţiunile Ford au închis în scădere cu 1,4%, la 9,79 dolari şi acţiunile GM au urcat cu 2,6%, la 23,68 dolari.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.

Te-ar mai putea interesa și
Armata israeliană ”îi încurajează” pe locuitorii din Rafah să se deplaseze spre zonele umanitare
Armata israeliană ”îi încurajează” pe locuitorii din Rafah să se deplaseze spre zonele umanitare
Armata israeliană a făcut apel luni la palestinienii din zonele estice ale Rafah să se mute într-o "zonă umanitară" din apropiere, în ceea ce pare a fi începutul unei evacuări a civililor......
Ce planuri are Ministerul Agriculturii cu sistemele antigrindină care au generat nenumărate controverse printre fermieri
Ce planuri are Ministerul Agriculturii cu sistemele antigrindină care au generat nenumărate controverse printre fermieri
Pentru sezonul de combatere grindină 2024, Sistemul Național Antigrindină va funcționa cu trei centre zonale de combatere ...
Important pentru toți șoferii. Poți cumpăra RCA în până la 12 rate chiar dacă firmele de asigurare refuză să mai vândă astfel. Patru brokeri cu un milion de clienți șoferi anual vor fi în sistem
Important pentru toți șoferii. Poți cumpăra RCA în până la 12 rate chiar dacă firmele de asigurare refuză să mai ...
Cei mai mari trei brokeri de pe piața RCA, care împreună vând anul asigurări auto unui număr de până la un milion ...
Retailerul polonez Zabka a început recrutările în România. Momentan caută pentru poziții de management
Retailerul polonez Zabka a început recrutările în România. Momentan caută pentru poziții de management
Retailerul polonez Zabka, cu planuri de a se extinde pe plan local printr-o rețea de 200 de magazine de proximitate sub ...