Ministerul Economiei a schimbat directorul general şi preşedintele CA la Transelectrica

Compania Transelectrica (TEL), controlată de Ministerul Economiei, are un nou director general, Andrei Gabriel Benghea-Mălăieş, şi un nou preşedinte CA, Gabriel Gheorghe.
Economica.net - joi, 25 oct. 2012, 16:28
Ministerul Economiei a schimbat directorul general şi preşedintele CA la Transelectrica

Consiliul de Administraţie al companiei a fost convocat, miercuri, la propunerea reprezentanţilor ministerului, pentru schimbarea directorului general şi a preşedintelului CA.

Mălăieş l-a înlocuit în funcţia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar conducerea CA a fost preluată de Gheorghe de la Mircea Ciopraga.

Noul director general este din iulie 2007 consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucureşti, Stuttgart/Londra, fiind însărcinat cu proiecte în domeniul energiei, industriei, retail şi FMCG.

În trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finanţelor (iunie 2006-iulie 2007) şi consilier al ministrului Finanţelor (martie 2005 – iunie 2006), dar şi membru în CA şi AGA la companiile CFR, Loteria Naţională, Impremeria Naţională şi Româniafilm.

La rândul său, noul preşedinte CA a ocupat diverse funcţii la Garda Financiară şi ANAF, unde a fost inspector, şef serviciu şi comisar, potrivit datelor din CV-urile postate pe site-ul Transelectrica.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionişti, prin procese de selecţie bazate pe competenţă.

Termenele iniţiale pentru selectarea noilor conduceri la mai multe companii de stat au fost stabilite pentru începutul acestui an, dar au fost decalate aproape lunar.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, afirma, la începutul lunii iulie, că procedurile de numire a noilor conduceri la companiile Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica vor fi încheiate până cel târziu la 25 iulie.

Te-ar mai putea interesa și
Un nou terminal de LNG în Germania, aproape de a deveni operațional
Un nou terminal de LNG în Germania, aproape de a deveni operațional
Operatorul german de stat al terminalelor de LNG Deutsche Energy Terminal (DET), a anunțat finalizarea structurii operaționale a unității sale plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU)......
Din ce ţări au provenit cei mai mulţi turişti străini veniţi în România, în primele trei luni din 2024 şi unde s-au cazat – date turism INS
Din ce ţări au provenit cei mai mulţi turişti străini veniţi în România, în primele trei luni din 2024 şi unde ...
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, inclusiv apartamente şi camere de închiriat, au însumat ...
Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România
Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România
Eviden, parte a grupului francez Atos, aflat în dificultate financiară și care de curând a ajuns la un acord cu creditorii ...
Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, în creştere în primele trei luni din 2024
Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, în creştere în primele trei luni din 2024
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ...