Coreea de Sud, aproape de o criză energetică „fără precedent”

Coreea de Sud riscă să se confrunte cu o lipsă de energie electrică "fără precedent" în această iarnă, după închiderea, luni, a două reactoare nucleare din cauza unor piese neconforme, în contextul în care reţeaua ţării este deficitară, a avertizat Guvernul, informează AFP.
Economica.net - lun, 05 nov. 2012, 07:29
Coreea de Sud, aproape de o criză energetică

Reactoarele centralei Yeonggwang (sud-vest) au fost oprite după detectarea unor componente care nu au primit certificările oficiale. Acestea ar putea rămâne scoase din funcţiune până la începutul anului viitor, a avertizat ministrul Economiei, Hong Suk-Woo.

„Sunt necesare controale de securitate exhaustive la cele două reactoare la care componentele necertificate” sunt numeroase şi, „inevitabil, vom cunoaşte o penurie de electricitate fără precedent în cursul iernii”, a precizat el.

Ministrul a dat asigurări că acest incident nu are legătură cu seria de defecţiuni înregistrate la începutul anului la mai multe reactoare nucleare sud-coreene.

De asemenea, în octombrie, un reactor a fost oprit din cauza unei probleme la o tijă de control. Un altul s-a oprit automat din cauza unei defecţiuni la o pompă de aprovizionare cu apă de răcire.

Coreea de Sud are pe teritoriul său 23 de reactoare nucleare, care furnizează aproximativ 35 la sută din electricitate, şi are în vedere construirea altor 16 până în 2030.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
 Investitorii pariază din ce în ce mai mult pe faptul că preţul gazelor naturale în Europa va creşte pe termen lung, fiind îngrijoraţi că noi perturbări pe partea de ofertă vor declanşa......
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale ...
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...