Primele brute subscrise de VIG în România au scăzut în primele nouă luni cu 15%

Primele brute subscrise de companiile din România ale grupuuil austriac Vienna Insurance Group (VIG) au scăzut cu 14,8% în primele nouă luni, de la 399 milioane de euro anul trecut la 340 milioane de euro în acest an, asigurătorul resimţind condiţiile încă dificile de pe piaţa locală.
Economica.net - mar, 27 nov. 2012, 08:26
Primele brute subscrise de VIG în România au scăzut în primele nouă luni cu 15%

Pierderile au crescut cu 20,8%, de la 8,8 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut la 10,6 milioane de euro în acelaşi interval din acest an.

„Situaţia din România rămâne dificilă. Actorii din piaţă sunt angajaţi într-o concurenţă acerbă privind preţurile, mai ales pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor. Companiile Vienna Insurance Group au reuşit să-şi apere poziţia de lider pe piaţa asigurărilor, în pofida condiţiilor dificile din piaţă”, se arată într-un raport al grupului austriac.

VIG controlează în România patru companii de asigurări, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

Pe segmentul asigurărilor generale, companiile VIG au înregistrat în România prime brute în scădere cu 18,2% în primele nouă luni, de la 322,3 milioane de euro anul trecut la 263,6 milioane de euro în acest an.

Grupul continuă măsurile de restructurare pentru creşterea eficienţei, de exemplu prin fuziunea Omniasig şi BCR Asigurări, ambele companii fiind deţinute de VIG. Pe această bază, rata costurilor a fost redusă semnificativ, cu circa 8 puncte procentuale, la 25,4%.

Asigurările de viaţă din România au generat prime brute de 76,3 milioane de euro în primele nouă luni, în declin cu numai 0,5% faţă de 76,7 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului precedent. Grupul şi-a majorat cota pe piaţa românească pe acest segment, ca urmare a dezvoltării „foarte favorabile” a cooperării cu BCR, subsidiară a grupului austriac Erste.

Primele subscrise la nivel de grup au crescut cu 9,2%, la 7,4 miliarde de euro, în timp ce profitul a avansat cu 9%, la 341,4 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Egiptul a anunţat duminică oficial că va sprijini formal la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) plângerea formulată de Africa de Sud împotriva Israelului pentru presupuse crime de......
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
Polonia va încerca să obţină în viitoarea Comisie Europeană postul de comisar european pentru apărare, dacă va fi ...
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce la o apreciere de 4%-5% a dolarului
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce ...
Indiferent de câștigătorul alegerilor din SUA, riscurile economice se vor resimți la nivel global. Alegerea lui Trump ...
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din Romania, își va deschide ...