Razboi Apple vs Samsung – Judecătorul din California cere „pace mondială” între cele două companii

Judecătorul din procesul Apple contra Samsung de la tribunalul din San Jose, California, unde Apple a câştigat în acest an despăgubiri de 1 miliard de dolari de la rivalul său sud-coreean a făcut un ultim apel pentru "pace mondială" între cei doi giganţi de pe piaţa IT, potrivit Financial Times.
Economica.net - vin, 07 dec. 2012, 12:20
Razboi Apple vs Samsung - Judecătorul din California cere

După peste trei ore de discuţii la un apel privind decizia anterioară, judecătorul Lucy Koh a întrebat avocaţii celor două părţi: „Când se va termina cazul ăsta?”.

Întrebarea a stârnit râsete în rândul persoanelor aflate în sală, printre care mulţi jurnalişti care au scris despre disputa dură a Aple şi Samsung în tribunale din întreaga lume.

„Nu glumesc. Am spus-o tot timpul. Cred că este timpul pentru pace mondială. Dacă există o modalitate prin care această curte poate facilita un astfel de rezultat, aş vrea să încerc. Cred că ar fi bine atât pentru consumatori, cât şi pentru industrie”, a spus Koh.

Avocatul Samsung, Charles Verhoeven, a afirmat că producătorul sud-coreean este „dispus să discute”, în pofida unor comentarii în sens contrar ale conducerii Samsung în ultima perioadă.

„Mingea este în terenul lor”, a spus el, referindu-se la Apple.

Reprezentantul Apple, avocatul Harold McElhinny, a afirmat că despăgubirile de 1 miliard de dolari reprezintă doar o atenţionare şi a afirmat că justiţia trebuie să stabilească o limită care să „schimbe comportamentul” părţilor în sala de tribunal.

Pentru Samsung, Verhoeven s-a folosit de retorica fostului şef al Apple, Steve Jobs, declarând că producătorul iPhone a creat intenţionat un „război termonuclear la nivel global, în încercarea de a concura în tribunale şi nu pe piaţă”.

Avocatul a acuzat Apple că a folosit o interdicţie preliminară împotriva unor produse Samsung pentru a transmite retailerilor că nu pot vinde niciunul dintre smartphone-urile companiei sud-coreene.

Într-un interviu acordat Bloomberg, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că disputa cu Samsung este „neplăcută”, întrucât Apple este şi un client foarte important al Samsung pentru componente necesare producţiei iPhone, inclusiv procesorul.

„Urăsc litigiile. Pur şi simplu le urăsc. Ceea ce am vrea, într-o lume perfectă, ar fi ca fiecare să-şi inventeze propriile chestii. Ne place foarte mult competiţia”, a spus el.

După multe încercări de a ajunge la un acord cu Samsung, Apple a considerat că nu are altă variantă decât justiţia, a spus el.

„Am încercat oricare altă variantă. Sper ca aceasta să funcţioneze pe termen lung”, a spus el.

Justiţia americană a publicat, înaintea audierii, detalii ale unui acord amiabil recent între Apple şi HTC, prima astfel de înţelegere a Apple cu un producător de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android. Acordul este văzut de unii analişti ca un semn că Apple ar putea accepta înţelegeri şi în alte litigii privind patentele.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...