Pambuccian: Putem trece la un Parlament online, cheltuielile ar fi reduse la 20%

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, s-a pronunţat, vineri, pentru înfiinţarea unui Parlament "on-line", care ar permite reducerea costurilor funcţionării legislativului la 20 la sută.
Economica.net - vin, 14 dec. 2012, 16:37
Pambuccian: Putem trece la un Parlament online, cheltuielile ar fi reduse la 20%

El a făcut aceste declaraţii, întrebat despre cum crede că va funcţiona viitorul Parlament, care va avea un număr de 587 de membri.

„Nu cred că o să fie mai complicat decât a fost până acum. În ceea ce priveşte cheltuielile, eu voi reitera o propunere mai veche, pe care am făcut-o în Parlamentul trecut. Putem trece la un Parlament on-line, în care oamenii stau în circumscripţii, iar metodele de comunicare sunt foarte simple: putem folosi un sistem de video-conferinţa, cu un sitem de vot integrat şi posibilitatea grupării celor care se consultă”, a susţinut deputatatul.

„Te poţi consulta foarte uşor, foarte repede şi fără să te audă cineva cu colegii de grup parlamentar”, a fost de părere acesta.

El a arătat că grupul său parlamentar are în stânga puterea şi în dreapta opoziţia. „E destul de greu să te consulţi în timpul votului. Pe când, într-un sistem de genul acesta chestiunea aceasta ar fi rezolvată. În plus, cheltuielile ar ajunge undeva la 20 la sută din costul actual al Parlamentului”, a ţinut să precizeze Varujan Pambuccian.

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii ar putea sta în circumscripţii, alături de electorat, iar cheltuielile nu numai că nu ar exceda bugetului Parlamentului, dar ar fi aproximativ o cincime din bugetul anului trecut.

„Parlamentarii ar putea să ia cuvântul prin video-conferinţă, să voteze, să nu aibă foarte multe scuze pentru absenţe”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...