Ninsoare şi viscol în ţară: Peste 25 de maşini, blocate pe drumul naţional Iaşi – Vaslui.

Peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe drumul naţional DN24 Iaşi - Vaslui, după ce şoseaua s-a blocat din cauza viscolului şi a ninsorilor în apropriere de localitatea vasluiană Codăeşti.
Economica.net - Dum, 16 dec. 2012, 08:18
Ninsoare şi viscol în ţară: Peste 25 de maşini, blocate pe drumul naţional Iaşi - Vaslui.

Autorităţile vasluiene au decis, duminică dimineaţă, închiderea drumului naţional DN 24 Vaslui – Iaşi din cauza blocajului apărut pe raza comunei vasluiene Codăeşti, în zona Movila lui Burcel, unde viscolul şi ninsorile au condus la formarea sulurilor de zăpadă pe şosea.

În aceste condiţii, peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas izolate în câmp, deocamdată pe termen nelimitat.

„S-a luat decizia închiderii traficului pe drumul naţional DN 24 pentru a se putea interveni în zona blocajului cu utilajele de deszăpezire. Nu putem preciza cât va fi închisă şoseaua, având în vedere că ninsorile şi viscolul creează probleme serioase în acel punct nevralgic de la Movila lui Burcel”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Neculai Olaru.

Potrivit Prefecturii Vaslui, alte două drumuri judeţene erau blocate la ora transmiterii acestei ştiri, respectiv Huşi – Buneşti şi Codăeşti – Dăneşti, unde autorităţile intervin pentru redeschiderea traficului rutier.

Infotrafic: Patru drumuri naţionale secundare din nordul Moldovei, închise din cauza viscolului

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţa din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia este întreruptă pe patru drumuri naţionale secundare: DN29 Botoşani – Manoleasa, DN29A Dorohoi – Rădăuţi-Prut, DN29D Botoşani – Ştefăneşti şi DN24C– Rădău.

„Având în vedere că în nordul Moldovei viscoleşte, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar în caz de inzăpezire”, precizează sursa citată.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben, pentru întreaga ţară, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, valabilă de la ora 18.00, până luni, ora 10.00.

Te-ar mai putea interesa și
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bihor a anunţat, duminică, deschiderea traficului pe Centura Sântandrei, un drum nou în lungime de 5 kilometri, prima din cele şapte centuri noi construite......
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Wiener Privatklinik din Viena, unde deja lucrează câţiva medici români şi 20 de asistente românce, vrea să mai angajeze ...
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Marca Jaguar se apropie de împlinirea a nouă decenii de inovații și producție de motoare cu ardere internă și sărbătorește ...
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu ...