Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului denunţă închiderea contului său de către YouTube

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a denunţat închiderea în două rânduri, în decurs de două luni, de către site-ul de partajare YouTube, a contului pe care postează online înregistrări video care prezintă atrocităţi comise în Siria, într-un comunicat publicat duminică, relatează AFP.
Economica.net - lun, 07 ian. 2013, 10:21
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului denunţă închiderea contului său de către YouTube

YouTube apreciază că înregistrările video difuzate de către această organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie sunt „şocante şi pot ofensa”, anunţă asociaţia, deplângând că site-ul YouTube nu este „conştient de valoarea acestor înregistrări video ca mărturie” cu privire la atrocităţile comise în Siria, devastată de peste 21 de luni de un conflict sângeros.

ONG-ul acuză susţinători ai regimului că semnalează ca nepotrivite, pe YouTube, dar şi pe alte reţele de socializare, conturile şi paginile create pentru a denunţa abuzuri comise de către trupele siriene.

Asociaţia, care se sprijină pe o largă reţea de militanţi şi de medici de pe teritoriul Siriei, afirmă în plus că semnalează în mod sistematic înregistrările video cele mai violente cu sigla pentru persoane în vârstă de „peste 18 ani” sau „peste 21 de ani”

În contextul în care ONU a denunţat recent o „proliferare a crimelor de război”, înregistrările care prezintă abuzuri comise în Siria sunt tot mai inacceptabile.

Recent, ONG-ul a postat online un film în care apar bărbaţi purtând uniformă de deţinuţi, militanţi ai regimului potrivit organizaţiei, care aplică lovituri de cuţit unui număr de doi deţinuţi, după care îi lovesc cu blocuri de beton.

Un alt clip video, recuperat potrivit asociaţiei de pe un telefon mobil găsit asupra unui militar ucis în timpul unor lupte la Hama (centru), arată bărbaţi purtând uniforme militare torturând un bărbat, jupuit şi castrat de viu.

ONG-ul înregistrează victime ale conflictului încă de la începutul acestuia, în martie 2011, când au avut loc primele manifestaţii, în cadrul „primăverii arabe”.

Acest ONG cu sediul în Marea Britanie s-a impus ca o sursă majoră în acoperirea conflictului din Siria, unde autorităţile restrâng în mod drastic accesul presei internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...