Consilierii locali ieşeni au votat majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută

Consilierii locali ieşeni au votat, marţi, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută, deşi în urmă cu doar câteva zile reprezentanţii Primăriei susţineau că nu se impune creşterea acestora.
Economica.net - mar, 08 ian. 2013, 17:10
Consilierii locali ieşeni au votat majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută

Consilierii locali ieşeni au fost convocaţi, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a decide creşterea cuantumului taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută, proiectul fiind susţinut de primarul PSD al municipiului, Gheorghe Nichita.

Din cei 24 de consilieri locali prezenţi la şedinţă, 18 consilieri, toţi de la USL, au votat în favoarea proiectului. Cei şase reprezentanţi ai PDL şi PPDD prezenţi în sală au votat împotrivă.

Liderul consilierilor PDL Gabriel Grigore a cerut amânarea şedinţei, motivând că Guvernul Ponta va emite, miercuri, o ordonanţă care le va permite primăriilor din ţară să opteze pentru majorarea sau nu a taxelor locale.

După un schimb de replici între consilierii USL şi cei ai PDL, primarul Gheorghe Nichita a cerut exprimarea votului consilierilor, precizând, pe un ton ironic, că „PDL este strălucitor în opoziţie”.

„Hai să votăm şi apoi faceţi dumneavoastră simpozion pe taxele locale cât vreţi. PDL-ului îi stă grozav în opoziţie, este strălucitor. Mă bucur că sunteţi foarte vocali, v-am ascultat, dar noi avem treabă”, a spus primarul Gheorghe Nichita, în faţa consilierilor.

La şedinţă a asistat şi deputatul PPDD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru. El a precizat că, deşi este parlamentar al judeţului Vaslui, a ţinut să fie prezent la discuţiile asupra unui proiect important, care îi afectează pe cetăţenii oraşului în care locuieşte.

„Plătesc în Iaşi taxe şi impozite locale. În plus, trebuie să existe o monitorizare atentă a activităţii primăriei. Când n-am fost acceptat pe listele USL Iaşi la parlamentare, primarul Nichita spunea că vrea să scape de mine. Nu va reuşi prea uşor, eu sunt consecvent”, a declarat Tudor Ciuhodaru, imediat după terminarea şedinţei de consiliu.

El a spus că USL a câştigat alegerile cu 60 la sută, dar că deocamdată „vedem doar scumpiri, care însumate fac 60 la sută”.

Vinerea trecută, purtătorul de cuvânt al Primăriei ieşene, Sebastian Buraga, afirma că taxele şi impozitele locale percepute în 2013 vor rămâne la acelaşi nivel cu cele de anul trecut.

Ieşenii pot plăti taxele şi impozitele locale, la casieriile primăriei şi la centrele de cartier, începând de joi, 10 ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Conform ACAROM, care citează datele DGCPI, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut în aprilie 2024 cu 34,58% față de aprilie 2023....
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,3%, în luna martie a acestui an, comparativ cu februarie, ...
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, conform datelor INS
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, ...
Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 4,5%, în primul trimestru din acest ...
CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus
CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus
În anul 2023, în cadrul Programului IMM Invest Plus (IMM Invest Romania, Agro IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest, Garant ...