În goana după reduceri, cumpărătorii din Londra au şansa de a se relaxa într-o „sală a liniştii”

Magazinele britanice de lux Selfridges au readus în actualitate, în plin sezon de reduceri, 'sala liniştii', un spaţiu în care oamenii se pot izola de iureşul cumpărăturilor şi care a fost gândit acum un secol de fondatorul acestor magazine, Harry Gordon Selfridge, semnalează, vineri, EFE.
Economica.net - sâm, 12 ian. 2013, 15:33
În goana după reduceri, cumpărătorii din Londra au şansa de a se relaxa într-o

Sala tocmai a fost inaugurată în cadrul campaniei ‘No Noise’ (Fără zgomot), prin care, aceste magazine situate pe Oxford Street din Londra, doresc să ofere ‘momente de pace şi de linişte într-o lume care ne bombardează cu informaţii şi stimuli’.

Odată cu această sală pentru izolare şi reflecţie, iniţiativa include mesaje de meditaţie concepute de un călugăr budist, pentru a-i ajuta pe cumpărători să înfrunte cu calm aceste zile de mare consum, precum şi retragerea logo-ul Selfridges de pe cunoscutele sacoşe galbene pentru ca londonezii să se concentreze asupra a ceea ce este important: căutarea calităţii.

‘Sala liniştii’, dotată cu o bancă situată de-a lungul celor patru pereţi, permite odihna, fără limită de timp, într-o ambianţă sobră şi slab iluminată.

Pentru a ajunge în această oază de pace, cumpărătorii sunt obligaţi să se despartă de încălţăminte, telefoane mobile şi alte distracţii tehnologice proprii secolului nostru, pentru a da frâu liber minţii.

În pofida aparenţei futuriste a proiectului, care încearcă să combată stresul actual, ideea are mai bine de un secol vechime şi a fost aplicată de fondatorul acestor magazine, Harry Gordon Selfridge, în 1909, cu acelaşi scop pe care şi-l propune astăzi.

Obiectivul propus atunci a fost acela de a le oferi cumpărătorilor un loc retras în care să se odihnească de iureşul reducerilor şi să-şi refacă forţele, după cum aminteşte compania, într-un comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...