Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Grupul de piraţi informatici Anonymous a anunţat sâmbătă seara c-a lansat un atac împotriva site-ului pe Internet al Comisiei pentru condamnări a guvernului american pentru a răzbuna sinuciderea lui Aaron Swartz (26 de ani), informatician de geniu şi militant pentru libertatea Internetului, relatează duminică AFP.
Economica.net - Dum, 27 ian. 2013, 09:13
Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Anonymous a promis, de asemenea, că va publica datele guvernamentale strânse de pe site-ul Comisiei pentru condamnări, o agenţie independentă a Departamentului Justiţiei care se ocupă de problema condamnărilor, care aparent a fost forţat sâmbătă dimineaţa.

Anonymous a ameninţat că va publica cheile de criptare a dosarelor, o acţiune ce riscă să-i pună în dificultate pe judecători şi alţi angajaţi federali, explicând că această operaţiune are drept scop de a protesta faţă de tratamentul, în opinia sa nedrept, aplicat în cazul lui Aaron Swartz de către Departamentul Justiţiei.

Swartz, un geniu al informaticii care n-avea nici 14 ani când a participat la dezvoltarea formatului RSS şi care era şi cofondator al reţelei Reddit, a fost găsit spânzurat la jumătatea lunii ianuarie la domiciliul său din New York.

El risca 35 de ani de închisoare şi o amendă de un milion de dolari pentru c-a descărcat milioane de articole literare şi ştiinţifice online într-un serviciu de arhivare online accesibil doar pe bază de abonament (JSTOR), cu ajutorul unui calculator ascuns într-un dulap al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT). Adept al accesului liber pe Internet, el avea intenţia de a le redifuza gratuit.

În înregistarea sa video, Anonymous condamnă ”infiltrarea FBI” (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) şi ”persecuţiile disproporţionate” ale justiţiei care au dus la o tragedie pentru Aaron Swartz şi alţi militanţi.

Piraţii precizează c-au pătruns în mai multe reţele informatice ale guvernului american şi au copiat date secrete pe care ar putea să le publice.

Comparând datele cu o armă nucleară, Anonymous a precizat c-a strâns ”suficient material nuclear pentru a face ogive cu capete multiple”. El dă asigurări că este în măsură să lanseze aceste atacuri împotriva Departamentului Justiţiei şi a agenţiilor guvernamentale pe care le consideră intrusive pentru libertăţile individuale.

FBI a anunţat într-un comunicat c-a iniţiat o anchetă penală în legătură cu acest atac, de care a aflat imediat ce-a avut loc.

Grupul de piraţi informatici Anonymous are la activul său cyber-atacuri în lumea întreagă, îndeosebi împotriva site-rilor bancare MasterCard şi Visa, a Departamentului american al Justiţiei şi a guvernelor tunisian şi yemenit.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă forajul de explorare....
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunayGas International (Grupul Rompetrol) a acționat în instanță Guvernul pentru ...
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de milioane de euro şi cu 100 de ani vechime, intră în România
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de ...
Compania germană Arburg, deţinută de familia Hehl, a deschis o subsidiară în România.