Dragnea a discutat cu o delegaţie SECI despre realizarea unor proiecte strategice la Dunăre

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea s-a întâlnit vineri cu o delegaţie condusă de Erhard Busek, fost vicecancelar al Austriei, actual coordonator al Iniţiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI), tema centrală a discuţiilor fiind realizarea unor proiecte strategice la Dunăre cu Bulgaria.
Economica.net - vin, 01 feb. 2013, 21:48
Dragnea a discutat cu o delegaţie SECI despre realizarea unor proiecte strategice la Dunăre

Potrivit unui comunicat al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice remis vineri AGERPRES, Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Dezvoltare Regională, l-a mandatat pe Erhard Busek să sprijine cooperarea româno-bulgară pentru realizarea unor proiecte strategice la Dunăre, cooperare care se înscrie în obiectivele Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

În acest sens, Erhard Busek a purtat discuţii cu miniştrii de resort din statele implicate în Strategia UE pentru regiunea Dunării, cu scopul de a sprijini dezvoltarea şi implementarea acesteia.

În cadrul întâlnirii, s-au prezentat o serie de proiecte de interes strategic pentru România în ceea ce priveşte dezvoltarea zonei de cooperare pe Dunăre cu Bulgaria, printre care: dezvoltarea infrastructurii rutiere, protecţia mediului, turism, agricultură şi dezvoltare rurală.

Erhard Busek a precizat că, în colaborare cu Austria şi Germania, se va organiza pe Dunăre, în lunile mai – iunie, o caravană pe vas a unui grup de experţi, parlamentari europeni şi alţi factori de decizie, care să oprească în ţările de la Dunăre pentru a dezbate şi oferi expertiză în domenii specifice.

Partea română şi-a manifestat interesul şi disponibilitatea de a organiza în România, în cursul acestui an, cea de a doua ediţie a Forumului Dunării.

Conform comunicatului, viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi-a asumat centralizarea şi prioritizarea proiectelor româneşti din cadrul Strategiei Dunării, prin consultarea ministerelor care pot dezvolta proiecte în această zonă.

În acest context, Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că, în noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, va exista o axă de finanţare specială pentru sprijinirea Strategiei Dunării.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până în iunie
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până ...
Lucrările la secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă din Magistrala 6 de metrou vor începe după emiterea autorizației de construire, estimată în al doilea trimestru al anului 2024, se arată......
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Aproape 200 de milioane de lei are de recuperat statul din insolvența Blue Air. Suma este reprezentată de împrumutul acordat, ...
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
OPEC și aliații săi nu au început încă discuțiile oficiale privind prelungirea reducerii voluntare a producției de ...
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, a patra bancă din România din punct de vedere al activelor, a raportat un profit net în primul trimestru din 2024 ...