E oficial: Volkswagen va face o maşină low-cost. Preţul: 6.000-7.000 de euro

Volkswagen a confirmat că va produce o maşină ieftină. Încă nu se ştie dacă automobilul care va avea un  preţ de aproximativ 7.000 de euro va purta numele Volkswagen sau va fi comercializat sub alt brand.
George Bica - joi, 14 feb. 2013, 09:19
E oficial: Volkswagen va face o maşină low-cost. Preţul: 6.000-7.000 de euro

Şeful Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat că maşina va fi proiectată în Germania, dar va fi produsă în China începând din 2015.

„Trebuie să adoptăm soluţii noi pentru a face faţă schimbărilor de pe piaţa auto. Aproximativv 3 milioane de maşini de tip low-cost se vând anual în China. Maşina noastră va costa între 6.000 şi 7.000 de euro. Va fi proiectată în Germania, dar va fi produsă în China”, a spus Martin Winterkorn pentru Der Spiegel.

Maşina ar putea fi disponibilă sub mai multe variante de caroserie şi, cel mai probabil, va fi comercializată sub alt brand, dar nu există încă date oficiale privind acest detaliu. Conform şefului departamentului de dezvoltare de la Volkswagen, Ulrich Hackenberg, maşina nu va arăta ca un automobil low-cost şi va satisface toate cerinţele de mobilitate. Deci, o maşină ieftină, proiectată în Germania, şi „arătoasă”.

Fiat vrea să facă maşini low-cost

Şeful Fiat se gândeşte să intre pe piaţa automobilelor low-cost. Ideea italienilor nu este una nouă. Acum cinci ani, Fiat a anunţat intenţia de a face maşini low-cost, dar proiectul a fost abandonat după ce concernul a întâmpinat probleme financiare, iar un astfel de proiect nu a fost văzut ca unul de succes de către acţionari.

„Ne gândim dacă este loc pentru o marcă la fel ca Dacia în universul Fiat”, a declarat Sergio Marchionne, CEO FIAT, citat de Autonews. Dacă proiectul va fi aprobat, maşinile low-cost ar fi fabricate în afara Europei pentru a eficientiza costurile de producţie.

„Dacă vrem să vindem maşina la un preţ sub 7.500 de euro, trebuie să o construim în afara Europei. Altfel, nu am av ea profit”, a spus Marchionne. Fiat ar putea relansa marca Innocenti, preluată de italieni în 1990, pentru acest proiect. La uzinele Innocenti au fost fabricate maşini precum Yugo/Zastava Koral şi versiunea Fiat Uno vândută în America de Sud. Uzinele Innocenti şi-au închis activitatea în 1996.

Vânzări record pentru Volkswagen în 2012

Vânzările companiei germane Volkswagen AG au crescut anul trecut cu 11,2%, atingând nivelul record de 9,07 milioane de vehicule, în condiţiile în care progresele realizate pe pieţele din America de Nord şi Asia au compensat scăderile înregistrate în Europa Occidentală.

Vânzările pe principalele pieţe din Europa Occidentală, excluzând Germania, au scăzut cu 6,5% la 1,85 milioane de vehicule, din cauza recesiunii din zona euro. În America de Nord vânzările au crescut anul trecut cu 26,2%, la 841.500 vehicule, în timp ce în regiunea Asia Pacific livrările au urcat cu 23,3%, la 3,17 milioane. În Germania, vânzările au înregistrat o creştere de 1,9%, la 1,18 milioane de vehicule.

În decembrie vânzările grupului Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, au urcat cu 20,7%, la 784.300 vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, precum producătorii de automobile VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi producătorii de camioane MAN şi Scania.

Recent, Volkswagen a anunţat că va investi peste 50 de miliarde de euro în următorii trei ani, în cadrul strategiei sale de a-şi detrona rivalul General Motors de pe poziţia de cel mai mare producător auto din lume până în 2018 cel mai târziu.

Te-ar mai putea interesa și
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei, a declarat purtătorul de de......
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Taxa pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie, anunţă Boloş
Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la 30 septembrie pentru ca sistemul informaţional referitor la marile ...
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană ia măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înşelătoare de dezinformare ecologică
Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE au trimis unui număr de 20 de companii aeriene ...
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
Cozi de kilometri la intrarea în Bucureşti şi pe DN1 Ploieşti Braşov – Infotrafic
O coloană de maşini pe o lungime de aproximativ şase kilometri s-a format la intrarea în Capitală dinspre Autostrada ...