Moody’s a retrogradat McGraw-Hill, grup care deţine S&P, cea mai mare agenţie de rating din lume

Grupul McGraw-Hill, proprietarul Standard & Poor's (S&P), cea mai mare agenţie de rating din lume, a fost retrogradat de Moody's, din cauza procesului prin care autorităţile americane cer companiei deţinute de McGraw-Hill daune de până la 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Economica.net - vin, 15 feb. 2013, 11:12
Moody's a retrogradat McGraw-Hill, grup care deţine S&P, cea mai mare agenţie de rating din lume

Moody’s a coborât ratingul cu două trepte, de la „A3” la „Baa2”, şi a avertizat că ar putea urma o nouă revizuire negativă. Noul calificativ, cu două trepte peste categoria nerecomandată investitorilor, ia în calul vânzarea unei divizii a McGraw-Hill şi procesul deschis la începutul lunii februarie de Departamentul Justiţiei din SUA.

Acţiunile McGraw-Hill au scăzut cu 23% de la începutul lunii februarie, reducând capitalizarea cu 3,75 miliarde de dolari. Autorităţile americane au acuzat S&P de subevaluarea intenţionată a riscurilor unor obligaţiuni ipotecare, a căror prăbuşire a contribuit la declanşarea crizei financiare globale.

Statele Unite vor să obţină din partea McGraw-Hill daune echivalând cu de cinci ori profitul anual.

„Se pare că agenţiile de rating se mănâncă între ele. Ceea ce este pus sub semnul întrebării acum este chiar motivul existenţei acestor agenţii”, a declarat Ayako Sera, analist la Sumitomo Mitsui Trust Bank, instituţie financiară care administrează active de circa 163 miliarde de dolari.

A treia mare agenţie de rating, Fitch, a retrogradat McGraw-Hill săptămâna trecută cu o treaptă, de la „A-” la „BBB+”, ca urmare a procesului deschis de Departamentul Justiţiei şi a posibilităţii ca acesta să fie urmat şi de alte acţiuni similare din partea investitorilor.

S&P evaluează Moody’s cu rating „BBB+”, cu trei trepte deasupra categoriei nerecomandate investitorilor.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...