Honda, cea mai fiabilă maşină, în opinia românilor

Intenţia românilor de a cumpăra maşini a scăzut, în ultima perioadă, cu 12%, cel mai mare procentaj înregistrându-se, paradoxal, la achiziţia de autovehicule rulate (-10%), relevă un studiu prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii portalului auto.ro şi ai companiei de consultanţă Daedalus Millward Brown. Honda este cea mai fiabilă marcă auto, în opinia românilor, conform acestui studiu.
Economica.net - joi, 21 feb. 2013, 09:28
Honda, cea mai fiabilă maşină, în opinia românilor

La capitolul „Nivel general de satisfacție față de autoturism”, Honda a acumulat 6,29 puncte dintr-un maxim de 7. În clasamentul satisfacției, pe locurile următoare se află Mazda cu 6,12 puncte, urmată de Volvo cu 6,1 puncte. Pe locurile următoare se află, în ordine, BMW (6 puncte), Toyota (5,93 puncte), Mercedes-Benz (5,91 puncte), Nissan (5,9 puncte), Volkswagen (5,82 puncte), Skoda (5,82 puncte) și Audi (5,82 puncte).

Honda conduce și în clasamentul fiabilității percepute. Cu 6,47 de puncte din 7 posibile. Pe locul doi se află brandul Volvo (6,24 puncte), urmată de Toyota (6,16 puncte). Și în privința costurilor de întreținere, respondenții au considerat că Honda se comportă cel mai bine.

Potrivit datelor, la capitolul achiziţionării de maşini noi, intenţia şoferilor români a scăzut cu 2%, marca Dacia rămânând în preferinţele acestora (16,5% dintre repondenţii studiului). În topul achiziţiilor de maşini noi se mai află Volkswagen (13,4%), urmată de Opel, cu 9,6%.

În ceea ce priveşte intenţia de cumpărare a autovehiculelor rulate, românii rămân fani ai mărcii Volkswagen (21,6%), locurile următoare fiind ocupate de Opel (14%) şi BMW (10,8%).

Studiul Daedalus arată, totodată, faptul că, din punct de vedere al nivelului de fiabilitate al maşinii, românii preferă marca Honda, cu 6,29 puncte din 7 posibile.

De asemenea, şoferii care rulează foarte mulţi kilometri rămân fideli modelelor Mercedes, în timp ce Skoda conduce în clasamentul consumului redus în afara oraşului. De altfel, marca cehă de automobile s-a clasat pe locul secund la costul de întreţinere, după Honda.

Citroen a obţinut cea mai mare notă în ceea ce priveşte consumul urban, iar Nissan a fost a doua marcă în preferinţele românilor în topul gradului de satisfacţie al reparaţiilor în service.

Tot din acest punct de vedere, 19% dintre cei chestionaţi au arătat că preferă unităţile service de calitate, 52% pun pe primul loc preţul la care se realizează reparaţiile, în timp ce 29% continuă să-şi repare singuri maşinile, conform cercetării Daedalus Millward Brown şi auto.ro.

Analiza citată arată că, în prezent, parcul auto din România a ajuns la 4.485.148 unităţi, din care 55% este reprezentat de maşinile mai vechi de zece ani. Creşterea parcului auto a fost de 27% în perioada 2008-2012, de la 3,5 milioane unităţi la aproape 4,5 milioane unităţi, media fiind de 6% creştere/an.

În 2012, un procentaj de 31% era reprezentat de maşini cu vechime între 6 şi 10 ani.

În mediul online, potrivit auto.ro, achiziţiile de maşini rulate înseamnă 79,6% din total, iar pentru cele noi 10,4%.

Portalul auto.ro a prezentat, joi, un studiu referitor la piaţa auto din România în 2012. Cercetarea a fost realizată, exclusiv, în mediul online, prin intermediul unei colaborări între auto.ro şi Daedalus, în perioada iunie-decembrie 2012 pe un eşantion reprezentativ de 11.740 persoane, cu vârsta peste 18 ani.

Datele recente publicate de acelaşi portal arătau că importurile de maşini second-hand în România au crescut, în decursul anului 2012, cu 85%, până la 175.000 de unităţi, în timp ce piaţa maşinilor noi înmatriculate a înregistrat un declin de 19%, ajungând la aproape 66.500 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...