Bursa a stagnat la deschiderea şedinţei

Bursa de la Bucureşti a crescut nesemnificativ, cu 0,09%, la deschiderea şedinţei de marţi, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de o treime dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - mar, 05 mart. 2013, 09:07
Bursa a stagnat la deschiderea şedinţei

După primele 15 minute de tranzacţionare, indicii BET şi BET-XT avansau cu câte 0,07%. Indicele BET reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, iar indicele extins BET-XT cuprinde primele 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, al celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a crescut cu 0,25%.

În acelaşi timp, indicii BET-FI şi BET-NG s-au plasat cu 0,1% şi, respectiv, cu 0,19% peste nivelurile de luni. Indicele BET-FI reflectă evoluţia titlurilor SIF-urilor şi a acţiunilor Fondului Proprietatea, iar BET-NG cuprinde acţiunile companiilor din sectorul energetic.

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise de 25 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au cumulat 706.000 de lei (162.000 de euro), valoare cu 28% sub rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 980.000 de lei (224.000 de euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea şi titlurile Erste au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 347.000 de lei şi, respectiv, de 115.000 de lei. Cele două acţiuni au asigurat, astfel, două treimi din rulajul pieţei.

Titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,25%, la 0,5955 lei, iar cotaţia acţiunilor Erste a urmat evoluţia de la Viena şi a urcat cu 1,9%, la 110 lei.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa în creştere cu până la 1,1%, pentru prima dată în ultimele trei zile, susţinute de aşteptările investitorilor că băncile centrale vor continua măsurile pentru susţinerea revenirii economiilor.

Te-ar mai putea interesa și
RCS & RDS își schimbă denumirea în Digi Romania. CEO: Abordăm o nouă etapă în traiectoria noastră
RCS & RDS își schimbă denumirea în Digi Romania. CEO: Abordăm o nouă etapă în traiectoria noastră
Începând din data de 15 mai 2024, RCS & RDS, unul dintre principalii furnizori de servicii convergente de comunicații electronice din România, anunță schimbarea denumirii companiei în Digi......
Propuneri pentru corelarea salarizării personalului care gestionează fonduri europene cu complexitatea activităţii – Câciu
Propuneri pentru corelarea salarizării personalului care gestionează fonduri europene cu complexitatea activităţii – ...
Nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ...
SUA creşte tarifele pentru China, dar importă mai mult din Vietnam, dependent de China
SUA creşte tarifele pentru China, dar importă mai mult din Vietnam, dependent de China
Pe măsură ce SUA îşi intensifică eforturile pentru a-şi reduce deficitul comercial pe relaţia cu China, prin majorarea ...
Guvernul vrea să împrumute mai mult din afara țării. Majorare cu încă 7 miliarde de euro a plafonului
Guvernul vrea să împrumute mai mult din afara țării. Majorare cu încă 7 miliarde de euro a plafonului
După ce în luna ianuarie plafonul pentru programul cadru de emisiuni de titluri de stat ”Medium Term Notes” (MTN) a ...