Comerţul cu amănuntul a scăzut în februarie cu 2% faţă de ianuarie

Comerţul cu amănuntul a înregistrat o scădere de 2% în februarie comparativ cu prima lună din an, în principal din cauza reducerii vânzărilor de combustibili, dar creşte în comparaţie cu luna corespunzătoare a anului trecut cu 1,4% şi faţă de cifra de afaceri din ianuarie-februarie 2012 cu 1,9%.
Economica.net - mar, 02 apr. 2013, 07:50
Comerţul cu amănuntul a scăzut în februarie cu 2% faţă de ianuarie

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2013, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,1%, datorită scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,6%), potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Creşteri au înregistrat vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2013, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2,0%, datorită scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,7%), vânzărilor de produse nealimentare (-3,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a înregistrat o creştere cu 1,8% datorată creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+4,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,2%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a ramas neschimbat.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a înregistrat o creştere cu 1,4% datorată creşterii şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,1%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,2%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas neschimbate.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a înregistrat o creştere cu 2,4% datorată creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+3,4%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,6%), şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a înregistrat o creştere cu 1,9% datorată creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+3,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt fără precedent, în condiţiile în care puţini investitori şi......
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în ...
DOUGLAS România a deschis primul său magazin din Pitești, al 42-lea din rețea
DOUGLAS România a deschis primul său magazin din Pitești, al 42-lea din rețea
DOUGLAS România își continuă extinderea prin deschiderea primului magazin din Pitești, în Argeș Mall, care devine, ...
Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin
Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin
Mișcările de pe piața cripto au fost destul de calme săptămâna trecută, deoarece piața a început să se adapteze ...