Stellantis ar putea închide una dintre cele două linii de asamblare ale celei mai performante uzine din Italia

Șeful sindicatului italian FIM CISL a declarat pentru Reuters că Stellantis are în vedere închiderea uneia dintre cele două linii de asamblare ale uzinei din Melfi.
Robert Stan - joi, 25 mart. 2021, 22:07
Stellantis ar putea închide una dintre cele două linii de asamblare ale celei mai performante uzine din Italia

Grupul Stellantis, format din asocierea francezilor de la PSA Peugeot Citroen și a italo-americanilor de la FCA Fiat Chrysler pare gata să ia o decizie radicală în privința uzinei italiene din Melfi. Deși au trecut luni bune în care au dat mai multe semnale că sunt deranjați de costurile mari de producție din Italia, oficialii Stellantis au amânat până acum o decizie.

De altfel, conform lui Ferdinando Uliano, șeful sindicatului FIM CISL, o întâlnire a patronatului cu sindicatele este programată pentru 15 aprilie la Torino. Abia atunci vor fi discutate, concret, planurile privind capacitatea de producție a uzinelor.

„Suntem foarte îngrijorați. Odată ce reduci capacitatea de producție la o singură linie este foarte dificil să o crești din nou”, a menționat liderul sindical italian.

Uzinele italiene ale Stellantis, pe urmele celor din Franța

Intenția Stellantis de a obține economii anuale de cinci miliarde de euro pune o mare presiune pe uzinele grupului. Conform Reuters, în Franța, Carlos Tavares, șeful Stellantis, a impus ca toate uzinele cu o producție anuală mai mare de 250.000 de unități să închidă una dintre liniile de asamblare astfel încât cea funcțională să producă la capacitate instalată maximă.

O astfel de măsură a fost luată deja în cazul uzinelor PSA de la Rennes, Poissy și Mulhouse. Ulterior, decizia a fost aplicată și uzinelor Opel, companie preluată de PSA.

Acum, ținta lui Carlos Tavares pare a fi Italia, stat în care există o capacitate de producție în exces, fapt ce generează costuri de producție mari. Iar prima „victimă” se anunță a fi uzina din Melfi, considerată cea mai performantă capacitate de producție a Stellantis din Italia. Acolo sunt produse în prezent modelele Fiat 500X, Jeep Renegade și Jeep Compass.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...