Dedeman bate palma cu McDonald’s pentru construcția unui drive thru în zona Pallady din București

Dedeman va încheia cu Premier Restaurants un contract de superficie prin care aceasta din urma va construi un restaurant McDonald’s de tip drive thru și amenajările specifice, precum alei pietonale și locuri de parcare pe un terenul din zona Pallady, unde retailerul are un magazin, potrivit datelor consultate de Economica.net.
Andrada Ghira - joi, 01 apr. 2021, 22:06
Dedeman bate palma cu McDonald’s pentru construcția unui drive thru în zona Pallady din București

Valoarea investiției este de 1,5 milioane de euro,  și ar urma să fie realizată în perioada martie – iulie 2021. Restaurantul va avea și locuri la mese, dar și serviciu de servire prin ghișeu, direct la portiera mașinii.

În zona Pallady, Dedeman deține acum un teren cu o suprafață de 57.000 de mp, din care 44.500 a fost cumpărată în 2014 pentru construcția magazinului. În 2019, retailerul a alipit mai multe terenuri în suprafață totală de 12.600 de mp pentru construcția restaurantului McDonald’s.

Din tot terenul, o suprafață de 4.700 de mp este rezervată pentru expropriere în vederea realizării unor drumuri publice. Iar din această suprafață, aproape 4.000 de mp sunt parte din terenurile alipite, se mai arată în documentele consultate.

Primul restaurant deschis în 2021

Deschiderea primului restaurant McDonald’s din acest an și al 88-lea al rețelei a avut loc pe 31 martie, la Brașov. Investiția a fost de 1,7 milioane euro.

Daniel Boaje, cel care a condus operațiunile Premier Capital în România, a plecat anul trecut din companie. Locul lui a fost luat de Paul Drăgan, directorul din Malta. Tot anul trecut, compania a investit 1,8 milioane de euro în digitalizarea a 60% din restaurantele sale.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s are 88 de restaurante deschise în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați. Premier Restaurants România face parte din Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Zona comercială Pallady se extinde

Un nou pol de concentrare imobiliară s-a conturat în estul Bucureștiului, în zona Pallady, acolo unde terenuri ale fostelor fabrici au devenit astăzi magazine. IKEA, Decathlon METRO, Auchan, Jumbo, Xxxlutz, Dedeman, Leroy Merlin, Kaufland și Lidl sunt retailerii care au deschis zona Pallady. Odată cu această conturare comercială, și pe terenurile adiacente s-au dezvoltat proiecte imobiliare, în special pe segmentul rezidențial.

CITEȘTE ȘI Cum a influenţat deschiderea magazinului Ikea Pallady dezvoltarea de proiecte rezidenţiale în zonă

Te-ar mai putea interesa și
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat pleacă pe o funcție de conducere în cadrul companiei mamă CBC International
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat ...
Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar (foto) la conducerea companiei, în funcția de CEO, și numirea lui Tzafrir Granat în......
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele ...
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...