FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii Fondului Proprietatea (FP) acuză pe avocata Ioana Sfîrîială că a adus acestuia prejudicii ca urmare a întârzierii campaniei de răscumpărare a acţiunilor proprii, prin numeroasele litigii în instanţă. Tot în  instanţă FP cere avocatei daune. Deja prejudiciul depăşeşte un milion de lei.
Adrian N. Ionescu - joi, 25 apr. 2013, 10:19
FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii de la Franklin Templeton ai Fondului Proprietatea (FP) cer  avocatei Ioana Sfîrăială să plătească o parte din diferenţa între preţurile la care s-ar fi derulat programul de răscumpărare a acţiunilor anul trecut şi cele la care se achiziţionează în prezent titlurile, potrivit unor surse din adunarea generală a acţionarilor, acum în desfăşurare.

„Am pornit un proces pentru tragerea la răspundere în pricipal pe ideea că a abuzat de drepturile procesuale şi a abuzat şi ca acţionar minoritar”, a spus consilierul juridic al FP în AGA.

Ioana Sfîrăială a devenit celebră prin chemarea Fondul în judecată în 80 de dosare, protrivit unui raport al FP trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În primele trei zile ale  programului de răscumpărare acum în derulare, FP a achiziţionat acţiuni la un preţ mediu de peste 0,66 de lei, în vreme ce preţul mediu al tranzacţiillor de anul trecut abia  a depăşit 0,54 lei / acţiune.

Deşi aprobat de acţionari acum exact un an, programul de răscumpărare a unui pachet de cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea a fost întârziat, din cauza contestaţiilor şi demersurilor juridice ale Ioanei Sfîrăială.
Tribunalul Bucureşti a decis definitiv în favoarea Fondului, la începutul lunii martie  şi FP a lansat programul de răscumpărare în 12 aprilie.

Blocarea înregistrării hotărârilor acţionarilor privind declanşarea campaniei de răscumpărări  a adus deja Fondului prejudicii de peste un milion de lei până în prezent, potrivit managerului Fondului, Greg Konieczny. Valoarea prejudiciului va fi actualizată.

Acţiunile urmează să fie răscumpărate pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Titlurile răscumpărate ar urma să fie anulate, potrivit deciziei luate în aprilie 2012 de acţionari.

Campania de răscumpărare este menită să stimuleze creşterea preţurilor de piaţă ale acţiunilor FP, potrivit declaraţiilor făcute de Greg Konieczny, managerul FP, într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
O maşină care circula cu viteză mare s-a izbit sâmbătă de unul din grilajele din perimetrul de securitate din jurul Casei Albe la Washington, iar şoferul a decedat, fără ca incidentul să fi......
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Deschis în urmă cu 17 ani, hotelul Rin Grand, construit de frații Ionuț și Robert Negoiță avea aproape 1.500 de camere. ...
Comisia Europeană a avertizat trei producători de vehicule electrice din China că nu au oferit suficiente informaţii pentru investigaţia sa anti-subvenţii
Comisia Europeană a avertizat trei producători de vehicule electrice din China că nu au oferit suficiente informaţii ...
Comisia Europeană a avertizat trei producători de vehicule electrice (EV) din China că nu au pus la dispoziţie suficiente ...
Premieră la Londra – primarul laburist Sadiq Khan obţine al treilea mandat
Premieră la Londra – primarul laburist Sadiq Khan obţine al treilea mandat
Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel ...