Poți să-ți faci singur o armă de foc. A fost creat primul pistol tras la imprimantă 3D

Deocamdată a fost creat prototipul. Făcut din bucăți de plastic scoase la imprimantă. Pistolul de plastic este creat să tragă cu gloanțe obișnuite iar "inventatorii" au obținut licență pentru producția de arme de foc.
Andreea Budica - Dum, 05 mai 2013, 09:25
Poți să-ți faci singur o armă de foc. A fost creat primul pistol tras la imprimantă 3D

Acum opt luni, Cody Wilson și-a propus să creeze primul pistol 3D printabil din lume. A reușit. La începutul săptămânii viitoare, Wilson, un student în vârstă de 25 de ani la Universitatea din Texas și fondator al grupului non-profit Defense Distributed, intenționează să lanseze fișierele 3D printabile CAD pentru o armă pe care o numește „Liberator” (engl. – eliberatorul), în forma sa inițială din poza de mai jos. A fost de acord să ofere Forbes.com documentația privind procesul de concepere a armei, cu condiția nepublicării detaliilor mecanicii sau a testelor acestuia, până se dovedește că funcționează cu un grad ridicat de siguranță și până când aceste detalii și schițele imprimabile vor fi postate pe site-ul Defense Distributed, Defcad.org.

Toate cele șaisprezece piese ale prototipului „Liberator” au fost tipărite pe plastic ABS, cu o imprimantă 3D SST (Sylicone Storage Technology) a companiei Stratasys, cu excepția cuiului percutant, folosit la aprindere. Arma este proiectată să folosească gloanțe standard și folosește țevi interschimbabile pentru diferite calibre de muniții.

Din punct de vedere tehnic, arma Defense Distributed mai are o componentă neimprimată: grupul a adăugat o bucată de oțel de șase uncii pentru a face pistolul vizibil la detectoarele de metale și pentru ca acesta să fie conform cu Legea armelor de foc din SUA. În martie, grupul a obținut licență pentru producția de arme de foc, ceea ce-l face un producător de arme legal.

Desigur, utilizatorii noului pistol nu vor trebui să se conformeze prea multor reguli. Odată ce fișierul va fi online, oricine va dori va putea să-și printeze arma în intimitatea de garajului său, legal sau nu, cu un număr de serie, depășind obstacole de reglementare. „Aveți posibilitatea de a imprima un dispozitiv letal. Este înfricoșător, dar asta dorim să demonstrăm”, a spus Wilson, vara trecută.

De când a fost fondat grupul, August Wilson a încercat să facă cât mai multe componente ale unui pistol printabil, zădărnicind legile armelor și reducând reglementarea armelor de foc la cenzura informațiilor. Până în prezent, s-au creat piese pentru AR-15, AK-47 și AR.

Congresmanul Steve Israel a răspuns inițiativelor Defense Distributed prin introducerea unui proiect de lege care va înnoi legea armelor cu specificații privind componentele create cu imprimante 3D.

În ianuarie, compania de imprimare 3D Makerbot a scos toate componentele de arme de pe Thingiverse, site-ul care găzduieste modele imprimabile.

Toată opoziția l-a făcut pe Wilson mai dornic să arate că poate crea o armă printată 3D. „Toată lumea vorbește despre revoluția de imprimare 3D. Ei bine, ce credeți că s-ar întâmpla atunci când toată lumea are mijloacele de producție? Sunt interesat să văd ce potential are acest instrument cu adevărat. Poate imprima o armă?, a afirmat Wilson.

 

Te-ar mai putea interesa și
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă forajul de explorare....
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunayGas International (Grupul Rompetrol) a acționat în instanță Guvernul pentru ...
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de milioane de euro şi cu 100 de ani vechime, intră în România
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de ...
Compania germană Arburg, deţinută de familia Hehl, a deschis o subsidiară în România.