Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est

Grupul elveţian de media Ringier AG a anunţat miercuri că a decis să îşi extindă activităţile din Europa de Est prin preluarea tuturor acţiunilor deţinute de partenerul german Axel Springer la subsidiarele din Ungaria, Serbia, Slovacia, Estonia, Letonia şi Lituania, transmite Reuters.
AGERPRES - mie, 28 iul. 2021, 13:55
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est

Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiţi, dar cele două companii au precizat că joint venture-ul dintre Ringier şi Axel Springer care activează pe piaţa din Polonia va continua să funcţioneze fără modificări.

Prin preluarea acţiunilor deţinute de Axel Springer la subsidiarele din Ungaria, Serbia, Slovacia, Estonia, Letonia şi Lituania, grupul Ringier îşi consolidează actualele activităţi din România şi Bulgaria.

„Această tranzacţie este o recunoaştere a angajamentului nostru pe termen lung de a fi un investitor în media modernă din Europa de Est”, a declarat directorul general de la Ringier, Marc Walder.

De la înfiinţarea joint venture-ului Ringier Axel Springer Media AG, în luna iulie 2010, acesta a devenit una din cele mai mari companii de media din Europa Centrală şi de Est cu aproximativ 3.100 de angajaţi. În portofoliul acestui joint venture se regăsesc peste 200 de produse print şi digitale.

Ringier a intrat pe piaţa românească în 1992, iar de atunci a devenit cea mai mare companie străină de publishing din România.

În 2011, Ringier a achiziţionat întregul pachet de acţiuni al Edipresse A.S. Romania, un joint-venture al grupului elveţian de presă Edipresse şi Axel Springer, adăugând astfel portofoliului sau de produse grupul de publicaţii Elle, revistele Avantaje, Look!, Psychologies, Întâmplări Adevărate, Povestea mea etc. Ringier În prezent, România deţine 16 produse tipărite şi online, printre care şi tabloidul Libertatea.

Te-ar mai putea interesa și
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog Occidentului
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate strategică, dar a pledat pentru crearea unei noi ordini mondiale, după ce......
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri ...
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform ...
S-a lansat platforma de verificări auto verificamasina.ro
S-a lansat platforma de verificări auto verificamasina.ro
O revoluție în piața auto: VerificaMasina.ro îți oferă rapoarte instant pe email și WhatsApp pentru orice autoturism.