Criza coronavirus: Pandemia a adus milioane de persoane în sărăcie, în Mexic

 Pandemia de COVID -19 a adus milioane de mexicani în sărăcie, potrivit unor date oficiale publicate joi, relatează AFP.
AGERPRES - vin, 06 aug. 2021, 08:33
Criza coronavirus: Pandemia a adus milioane de persoane în sărăcie, în Mexic

Această populaţie trăieşte în regiuni în care turismul, principala sursă de venit, a fost afectat de la începutul crizei sanitare.

Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie a crescut cu 3,8 milioane între 2018 şi 2020, ajungând la 55,7 milioane – 43,9% din populaţie, potrivit Consiliului naţional pentru evaluarea politicii de dezvoltare socială.

Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă a crescut cu 2,1 milioane, ajungând la 10,8 milioane, adică 8,5% din populaţie, a indicat consiliul.

Cea mai mare creştere a fost observată în statul Quintana Roo, în sud-estul ţării, unde sunt numeroase staţiuni balneare din Caraibe.

Procentajul populaţiei care trăieşte în sărăcie a crescut în acest stat de la 30,2% în 2018 la 47,5% în 2020, din cauza lipsei turiştilor.

”Urgenţa sanitară cauzată de COVID -19 a agravat provocările politicilor de dezvoltare socială în toate domeniile, în principal în ceea ce priveşte veniturile, sănătatea, educaţia şi nutriţia pentru populaţia mexicană”, a subliniat consiliul.

Economia mexicană s-a contractat cu 8,5% în 2020, una dintre cele mai grave recesiuni din istoria sa.

Mexicul, o ţară cu 126 de milioane de locuitori are un bilanţ oficial de peste 242.000 de decese cauzate de coronavirus – al patrulea cel mai mare din lume – şi se confruntă acum cu un al treilea val de contaminare.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...