Enache, HP: Afacerile companiei au scăzut din cauza „efervescenţei” politice

Subsidiara din România a companiei americane Hewlett-Packard, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa IT, a avut anul trecut afaceri în scădere, din cauza "efervescenţei" politice, care a afectat sectorul IT&C şi economia în ansamblu, a declarat directorul general al HP România, Radu Enache.
Economica.net - joi, 16 mai 2013, 10:25
Enache, HP: Afacerile companiei au scăzut din cauza

„Faţă de 2011, afacerile companiei au scăzut ca volum din cauza efervescenţei politice, care a marcat negativ atât piaţa IT&C căt şi economia în ansamblul ei, fapt evidenţiat de evoluţia indicatorilor macroeconomici”, a declarat Enache, prezent la deschiderea unui centru educaţional şi de cercetare în Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Anul trecut a fost marcat, printre altele, de schimbarea guvernului şi de o criză politică urmată de suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi referendumul pentru demiterea acestuia.

Enache a adăugat că, pentru acest an, se aşteaptă ca afacerile HP România să revină „pe plus”, pe fondul implicării companiei în proiecte mari din zona IT, care să contribuie la dezvoltarea infrastructurii IT&C a României.

„Ştim că nu sunt bani, situaţie care poate fi compensată prin atragerea de fonduri europene şi punerea în practică a unor parteneriate de tip public-privat în zona IT&C, unde HP România să contribuie financiar”, a spus şeful companiei.

El a afirmat că HP Romania este unul dintre cei mai mari angajatori locali din zona IT&C.

„Vrem să angajăm în continuare. Avem circa 3.600 de angajaţi şi ne propunem să ajungem la 3.800 la finele anului”, a spus Enache.

Hewlett-Packard România a deschis un centru educaţional şi de cercetare în Universitatea Politehnica din Bucureşti, în urma unei investiţii de 75.000 de dolari.

Prin deschiederea acestui centru, HP vrea contribuie la dezvoltarea capacităţii Universităţii Politehnica de a pregăti specialişti IT cu înaltă calificare, dar şi la îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe al studenţilor, prin intermediul unor programe educaţionale bazate pe tehnologia şi soluţiile HP.

Centrul HP din Politehnica este primul de acest tip din România care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

În 2011, Hewlett Packard România SRL a avut afaceri de 294,5 milioane lei şi un profit net de 37,7 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...