Liberty Global scoate la vânzare Chellomedia care operează mai multe televiziuni inclusiv în România

Grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. şi-a scos la vânzare divizia de conţinut - Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România. Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV.
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 12:14
Liberty Global scoate la vânzare Chellomedia care operează mai multe televiziuni inclusiv în România

Această tranzacţie ar putea aduce Liberty Global o sumă estimată la 800 de milioane de dolari – 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de The Wall Street Journal şi de Broadband TV News.

Chellomedia a înregistrat venituri de 399,2 milioane de euro la sfâşitul anului 2012.

Potrivit surselor citate, Liberty Global a cerut în urmă cu o lună sprijinul unor societăţi specializate în astfel de tranzacţii şi este în prezent în negocieri cu o serie de potenţiali cumpărători. Negocierile s-ar putea finaliza cu o vânzare totală, parţială sau în regim de joint venture. Totodată, este posibil ca tranzacţia să nu se încheie deloc, precizează The Wall Street Journal, citând aceleaşi surse.

Informaţia privind vânzarea Chellomedia vine după ce, în urmă cu câteva luni, Liberty Global a anunţat că va prelua compania britanică de cablu şi internet Virgin Media, pentru 17,2 miliarde de euro. De asemenea, recent, Liberty Global şi-a crescut la 15% participaţia la cel mai mare operator de cablu olandez, Ziggo.

Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global, operează şi distribuie televiziuni, conţinut şi servicii video.

Chellomedia operează 68 de televiziuni. Dintre acestea, 48 sunt deţinute 100% de către Chellomedia, în timp ce 20 sunt deţinute în regim de joint venture cu alte companii. Televiziunile Chellomedia sunt recepţionate în prezent într-un număr total de 382 milioane de case.

Chellomedia include Chello Benelux, Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal, Chello Zone şi Chello DMC. Birourile principale ale Chellomedia sunt în Londra, Amsterdam, Madrid, Budapesta, Miami şi Buenos Aires. Totodată, compania are birouri regionale şi reprezentanţi în mai multe ţări din Europa Centrală, între care şi România, dar şi în China, Singapore şi Israel.

Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV.

Grupul american Liberty Global Inc. deţine şi UPC Holding, înregistrată în Olanda, care controlează compania de telecomunicaţii UPC România.

Liberty Global a înregistrat în primul trimestru venituri de 2,76 miliarde de dolari, în urcare cu 9% de la nivelul de 2,53 miliarde de dolari raportat în primele trei luni ale anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate din Balcanii de Vest, în contextul marcării a 20 de ani de la valul de......
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Preşedintele chinez Xi Jinping este aşteptat într-o vizită de stat în Franţa pe 6 şi 7 mai, pentru a discuta despre ...
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme ...
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 ...