Dacia nu va intra pe segmentul automobilelor mini

Dacia nu va intra pe segmentul automobilelor mini şi se va concentra pe creşterea notorietăţii brandului, a declarat vineri directorul operaţional al Renault, Carlos Tavares, respingând astfel informaţiile apărute în ultima perioadă în publicaţii franceze şi germane, relatează Automotive News.
Economica.net - vin, 31 mai 2013, 13:36
Dacia nu va intra pe segmentul automobilelor mini

Segmentul mini creşte în importanţă din cauza declinului economiei europene şi a orientării clienţilor către maşinile mai mici şi mai ieftine, dar Travers a spus că este mulţumit de gama actuală a Dacia.

„Vreau să evit să avem prea multe maşini”, a spus Travers pentru Automotive News Europe.

El a arătat că dacă Dacia şi-ar extinde gama, costurile de marketing ar deveni prea ridicate.

„Trebuie să ne promovăm brandul, nu să fragmentăm banii alocaţi marketingului pe prea multe modele. Notorietatea brandului Dacia este încă destul de scăzută”, a explicat oficialul Renault.

Presa franceză şi germană a relatat că Dacia intenţionează să construiască un miniautomobil care să concureze cu modele precum Fiat Panda şi VW Up.

Publicaţia germană AutoBild a scris recent că Dacia va lansa în 2015 un automobil mini cu cinci uşi, care va costa circa 5.000 de euro. Maşina ar urma să combine elemente tehnice ale modelului subcompact Twingo cu designul Sandero.

Miniautomobilul Dacia ar avea un ampatament mai lung decât Twingo, pentru a oferi un spaţiu mai mare pasagerilor, precum şi un portbagaj cu o capacitate de 250 de litru, a relatat AutoBild.

Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 18%, la 90.000 de vehicule, în primele cinci luni ale acestui an, pe o piaţă în declin cu 7%, potrivit datelor asociaţiei industriei auto ACEA.

În prezent, Dacia comercializează cinci modele în Europa, cele mai bine vândute fiind Sandero şi Duster. Dacia mai vinde minivanul Lodgy, sedanul Logan şi modelul van Dokker.

Te-ar mai putea interesa și
Pasaje pietonale sub DN1, DN1A și DN1B: Trei companii românești, desemnate câștigătoare pentru studiile de fezabilitate
Pasaje pietonale sub DN1, DN1A și DN1B: Trei companii românești, desemnate câștigătoare pentru studiile de fezabilitate
Trei companii româneşti au câştigat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcţiei a şapte pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A şi DN1B, informează Compania......
Fondul Proprietatea – Pierderile s-au înjumătăţit în primul trimestru
Fondul Proprietatea – Pierderile s-au înjumătăţit în primul trimestru
Fondul Proprietatea a înregistrat, în primul trimestru, o pierdere netă de 5,8 milioane de lei, în scădere faţă de ...
Fechet: Sistemul de garanţie-returnare funcţionează bine. În mai vom depăşi pragul de 200 milioane ambalaje colectate pe zi
Fechet: Sistemul de garanţie-returnare funcţionează bine. În mai vom depăşi pragul de 200 milioane ambalaje colectate ...
Sistemul garanţie-returnare funcţionează bine, nu sunt probleme, nu s-a blocat, şi conform estimărilor în mai va fi ...
Invazia Rusiei în Ucraina a majorat costurile de finanţare ale statelor UE din Europa de Est
Invazia Rusiei în Ucraina a majorat costurile de finanţare ale statelor UE din Europa de Est
Invazia rusească din Ucraina a modificat costurile la care se împrumută cele zece noi state membre UE din Europa de Est, ...