Bursele europene au închis în scădere

Bursele europene au închis miercuri în scădere, la cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, investitorii analizând comentariile oficialilor băncii centrale a SUA privind reducerea programului de stimulare a economiei prin preluarea de obligaţiuni din piaţă.
Economica.net - mie, 05 iun. 2013, 17:57
Bursele europene au închis în scădere

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 1,4%, însă afişează încă un câştig de 5,6% de la începutul anului, transmite Bloomberg.

Acţiunile grupului britanic de retail Tesco a înregistrat cea mai abruptă depreciere din ultimele 16 luni, de 5,1%, după ce compania a raportat vânzări sub estimările analiştilor.

Tot în sectorul retail, acţiunile Carrefour au pierdut 4,2% după ce analiştii băncii HSBC Holdings au recomandat investitorilor să vândă deţinerile la companie.

Volumul acţiunilor tranzacţionate miercuri în Europa de Vest a depăşit cu 16% media ultimelor 30 de zile.

Preşedintele Rezervei Federale din Kansas City, Esther George, a cerut consiliului de politică monetară al Sistemului Rezervelor Federale să restrângă programul prin care preia obligaţiuni din piaţă pentru a creşte lichiditatea din economie.

Totodată, şeful Rezervei Federale din Dallas, Richard Fisher, a cerut conducerii centrale să reducă achiziţiile de obligaţiuni ipotecare deoarece situaţia de pe piaţa imobiliară s-a îmbunătăţit.

Economiştii Deutsche Bank anticipează, într-o analiză prezentată marţi, că Rezerva Federală a SUA ar putea începe să-şi reducă programul de stimulare monetară a economiei la şedinţa de politică monetară din luna septembrie.

Indicii bursieri naţionali au scăzut miercuri pe toate pieţele vest-europene cu excepţia celei de la Atena. Bursa din Danemarca nu şi-a derulat miercuri activitatea, fiind închisă cu ocazia unei sărbători naţionale.

La Londra, indicele FTSE 100 a săzut cu 2%, în timp ce CAC 40 – Paris a pierdut 1,7%, iar DAX – Frankfurt a coborât cu 1,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a postat miercuri imagini de pe șantierul lotului - lipsă Margina - Holdea din A1 Lugoj - Deva. Amintim că lucrările pe acest lot, ce......
Isărescu, întrebat despre un nou mandat de guvernator: Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. O să mă duc, în Parlament dacă o să fiu invitat la audieri
Isărescu, întrebat despre un nou mandat de guvernator: Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. ...
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de ...
Alegeri SUA 2024: Biden şi Trump, la egalitate, cu câte 40% din intenţiile de vot – sondaj Reuters/Ipsos
Alegeri SUA 2024: Biden şi Trump, la egalitate, cu câte 40% din intenţiile de vot – sondaj Reuters/Ipsos
Preşedintele american, democratul Joe Biden, şi rivalul său, predecesorul său republican Donald Trump, sunt la egalitate ...
Primăria Sectorului 3 a început construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița
Primăria Sectorului 3 a început construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița
Noul pod construit va fi amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului, legând artera cu cele două sensuri ale Splaiului ...