Profi și Penny retrag de la vânzare mai multe loturi de pipote de pui și ficăței de pui contaminate cu Salmonella

Lanțul de magazine Profi anunță că retrage de la vânzare un lot de pipote de pui produse în Polonia și ambalate de firma băcăuană Copanex S.R.L. cu marca Ograda, din cauza contaminării cu Salmonella, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) pe site-ul oficial.
Cristian Negrei - sâm, 04 dec. 2021, 11:28
Profi și Penny retrag de la vânzare mai multe loturi de pipote de pui și ficăței de pui contaminate cu Salmonella

”Vă informăm că s-a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis”, a anunțat Profi pe pe site-ul ANSVSA.

Este vorba de produse congelate cu greutatea de 500 de grame. Numărul lotului contaminat fiind: 301021. Data de producție a acestuia este de 14.09.2021, iar data de expirare este de 14.09.2022.

Compania recomandă persoanelor care au cumpărat produsul din lotul menționat să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să il aducă înapoi în oricare magazin Profi. Contravaloarea va fi restituita, fără a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

La rândul său, lanțul de magazine Penny a anunțat vineri pe pagina ANSVSA că retrage toate loturile de pipote de pui congelate furnizate de firma Copanex, sub brandul Ograda.

”Vă informam că societatea COPANEX SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Pentru protejarea sănătații consumatorilor, recomandăm persoanelor care au achizitionat acest produs să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se specifică în anunțul postat pe site-ul ANSVSA.

Penny mai retrage din magazinele sale și lotul numărul 021121 de ficăței de pui congelat, produse tot de firma Copanex sub brandul Ograda. Data de producție a acestuia este de 17.08.2021, iar data expirării este de 17.02.2023.

”Vă informăm că societatea COPANEX SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidentierii prezentei Salmonella enteritidis”, se menționează în anunțul de pe pagina Autorității.

Clienților care au cumpărat produsul respctiv li se recomandă să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Te-ar mai putea interesa și
Mihai Tudose: Mamaia este un dezastru. Nu se poate face turism cu un sezon de doar trei luni pe an
Mihai Tudose: Mamaia este un dezastru. Nu se poate face turism cu un sezon de doar trei luni pe an
Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că staţiunea Mamaia "e un dezastru", fiind de părere că nu se poate face turism numai cu un sezon de......
Sute de mii de palestinieni au părăsit orașul Rafah după ordinul de evacuare dat de armata israeliană
Sute de mii de palestinieni au părăsit orașul Rafah după ordinul de evacuare dat de armata israeliană
Armata israeliană estimează că după ce a ordonat sâmbătă evacuarea unor părţi din oraşul Rafah din sudul Fâşiei ...
BNS atrage atenția asupra inegalităților din sistemul fiscal din România. În timp ce angajații au o sarcină fiscală similară mediei europene, angajatorii benefiziază de condiții de paradis fiscal
BNS atrage atenția asupra inegalităților din sistemul fiscal din România. În timp ce angajații au o sarcină fiscală ...
Blocul Naţional Sindical aduce în atenţia publicului inegalităţile din sistemul fiscal din ţara noastră unde se regăseşte ...
Autoritățile americane au deschis o investigație cu privire la peste 200.000 de mașini Ford, din cauza riscului unor scurgeri periculoase de combustibil
Autoritățile americane au deschis o investigație cu privire la peste 200.000 de mașini Ford, din cauza riscului unor ...
Autoritatea de reglementare pentru siguranța traficului auto din SUA a anunțat vineri că a deschis o anchetă preliminară ...